|

|

Sirpa Pietikäisestä Marttaliiton uusi puheenjohtaja

Marttaliiton vuosikokous on valinnut europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen järjestön puheenjohtajaksi kaudelle 2018-2020.

Sirpa Pietikäinen (s. 1959) on kotoisin Hämeenlinnasta. Hän on europarlamentaarikko, ja toiminut kansanedustajana ja ympäristöministerinä. Marttajärjestössä hän on ollut jäsen vuodesta 2009 alkaen, ja kuuluu Vanajan Martat -paikallisyhdistykseen. Vuoden 2017 hän toimi Marttaliiton varapuheenjohtajana.

– Hyvinvointi, naisasia ja ympäristö ovat aina olleet minulle tärkeitä asioita. Sitten löysin Martat, ja tajusin, että tässä järjestössä edistetään kaikkia näitä. Martat on radikaali liike, toteaa Pietikäinen.

Pietikäinen tahtoo omalla puheenjohtajakaudellaan lisätä Marttojen vaikuttavuutta erityisesti ruokastrategiassa. Marttojen kotitalousneuvonnan kärkiteema vuosille 2018 ja 2019 on Kestävä arki.

– Maailmanlaajuisesti ruoan ympärille kytkeytyy isoja haasteita liittyen ilmastonmuutokseen ja kestävään kehitykseen. Martoilla on tarjota ratkaisuja, ja ruokaosaaminen on toimintamme ytimessä, sanoo Pietikäinen.

Uusia jäseniä Marttaliiton hallitukseen

Puheenjohtajan lisäksi Marttaliiton hallitukseen valittiin uusia jäseniä. Uusina jäseninä erovuorossa olevien tilalle valittiin Anu Talka (s. 1966) ja Tarja Rintakoski (s. 1965). Talka on toiminut kehittämispäällikkönä Etelä-Karjalan liitossa ja ollut lappeenrantalaisen Nykymartat ry:n jäsen vuodesta 2011 alkaen. Rintakoski on ekonomi ja yrittäjä, joka on toiminut martoissa Pirkanmaan marttapiirin yhdistyksissä jo 14 vuoden ajan.

Lisäksi hallituksessa valittiin työtään jatkamaan erovuorossa olleet opetusneuvos Riikka Vacker (s. 1962) Uudeltamaalta ja agrologi Jenny Salmela (s. 1981) Pohjois-Karjalasta.

Hallituksessa jatkavat myös Sari Granni (s. 1971) Lounais-Suomesta, Sonja Haapakoski (s. 1963) Savosta, Mirja Stålnacke (s. 1949) Lapista ja Ilona Suppanen (s. 1961) Pohjois-Pohjanmaalta.


Lisätietoja