|

|

Sonja Miettinen Savon Marttojen toiminnanjohtajaksi

Savon Martat ry:n toiminnanjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Sonja Miettinen. Hän siirtyy Savon Marttojen toiminnanjohtajaksi Etelä-Karjalan liitosta, ohjelmakoordinaattorin tehtävästä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään 1.9.2022.

Savon Marttojen toiminnanjohtaja Sonja Miettinen

Sonja Miettinen on toiminut aiemmin myös nuorisoalan projektipäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa sekä kansainvälisissä kehityshankkeissa ja EU-tehtävissä. Vapaa-ajalla Miettinen on aktiivinen partiolainen ja kerryttänyt kokemusta myös järjestön johtotehtävissä.

Savon Marttojen toiminnanjohtajan tehtävään saatiin yhteensä kolmetoista hakemusta, joista loppuhaastatteluun valikoitui kolme hakijaa. Savon Marttojen hallituksen puheenjohtaja Merja Ikosen mukaan Sonja Miettinen erottui hyvätasoisesta hakijajoukosta vankalla hanke- ja järjestötuntemuksella, monipuolisella johtamis-, viestintä- ja vuorovaikutustaidoilla sekä marttatoimintaa kohtaan osoitetun kiinnostuksen perusteella.

– Luotan siihen, että Sonja pitää huolta Savon Marttojen työn jatkuvuudesta ja samalla vahvistamme piiriä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin entistä paremmin. Haluan kiittää kaikkia hakijoitamme kiinnostuksesta Savon Marttoja kohtaan. Oli hienoa todeta, että työ Martoissa kiinnostaa laajalti, Ikonen kertoo.

Sonja Miettinen kertoo tarttuvansa uuteen tehtävään innostuneesti.
– Koen vahvaa paloa viedä eteenpäin Savon Marttojen toimintaa. Aloitan tutustumalla jäsenyhdistysten toimijoihin ja toimintaan ja pyrin varmistamaan riittävän tuen ja kasvun edellytykset yhdistyksissä. Omalta osaltani tuon Savon Marttoihin panosta erityisesti alueelliseen toimintaan vahvistaen marttojen asemaa ja tunnettuutta Savossa.

Miettinen toivoo tuovansa mukanaan lisää aktiivista otetta, toiminnan vahvistumista ja pitkäjänteistä kehitystä.
– Astun marttapestiin täydellä teholla ja huomiolla. Alueellisen toiminnan vahvistamisen osana toivon Savon Marttojen toiminnanjohtajana pääseväni myös edistämään marttojen strategiaa konkreettisesti, Miettinen lisää.

Lisätietoja:
Merja Ikonen hallituksen puheenjohtaja, Savon Martat ry merja.ikonen@martat.fi 050 505 2729
Sonja Miettinen toiminnanjohtaja, Savon Martat ry sonja.miettinen@martat.fi

Martat on kotitalousneuvontajärjestö, jonka tehtävänä on edistää kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea. Marttapiiri vastaa alueellisesta marttatoiminnasta ja piirien keskuspaikkoina ovat maakuntien suurimmat kaupungit. Piireissä järjestetään monenlaisia tapahtumia – on kursseja eri teemoilla: ruokaa, puutarhaa, raha-asioita ja kaikille avoimia tapahtumia.