|

|

Sukkarekka kiertää Suomea

Marttojen ja Novitan rekassa opetetaan villasukan neulomista ja päivitetään villasukan imagoa

Marttaliiton ja Novitan Sukkarekka on Suomea kiertävä villasukkapaja, jossa martat opettavat villasukan neulomista. Sukkarekka avaa ovensa Vuokatissa perjantaina 22.1. alkavassa Sukka Summitissa ja suuntaa sen jälkeen yhdeksän kaupunkia käsittävälle kiertueelle, joka päättyy Helsinkiin 6.2.

– Haluamme yhdessä Marttaliiton kanssa puhua suomalaisen käsityön puolesta ja innostaa suomalaisia pitämään yllä neulontaperinnettä. Tavoitteemme on vahvistaa neulomisharrastusta ja tuoreuttaa villasukkaimagoa. Sitäkin enemmän haluamme kertoa, että itse tehden, neuloen tai virkaten, tulee hyvä olo ja mieli rentoutuu. Neulomisessa yhdistyvät tämän päivän trendit: hidastaminen ja meditatiivisuus, kertoo Novita oy:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

– Sukkarekka-idea syntyi Marttaliiton viimevuotisen 110-juhlavuoden sukkatempauksen jälkimainingeissa. Tempauksessa kaikille vastasyntyneille kudottiin pienet villasukat. Marttojen sukkatempaus loi niin paljon kiinnostusta villasukan ympärille, että halusimme yhdessä Novitan kanssa opettaa sukanneulomisen saloja kaikelle kansalle, kertoo Marttaliiton järjestöpäällikkö Pirkko Elomaa-Vahteristo.

Villasukan teon esteenä on usein monelle tuttu peikko: sukan kantapää. Sukkarekka-kiertueen tavoitteena onkin poistaa turha pelko ja opettaa kantapään neulominen ihan kädestä – tai pikemminkin puikosta – pitäen. Sukkarekassa kävijät voivat opetella sukankutomista marttojen opastuksella, tuunata villasukkia neulahuovutuksella (omat villasukat mukaan) ja ostaa sukankutojan aloituspaketin. Sukkarekassa on myös pieni villasukkamalleja esittelevä näyttely. Rekan tarkoituksena on toimia inspiroivana sukkaklinikkana, jossa kävijät saavat ideoita, apua ja tukea sekä bonuksena hyvää mieltä ompeluseurameiningillä.

Itse tekemisen into ja käsityön arvostus näkyvät Novita oy:n liiketoiminnassa. Novita teki ennätystuloksensa viime vuonna 2009, jolloin myynti nousi noin 20 prosenttia vuodesta 2008 ja lankaa toimitettiin kauppoihin miljoonan kilon verran. Positiiviset luvut näkyvät myös verkkosivujen kävijämäärässä, joka ponnahti yli 2 miljoonaan ja Novita-lehden levikissä, joka lähenee jo 60 000 kappaletta. Villasukan uusi tuleminen on huomioitu myös Novitan syksyn tuoteuutuuksissa ja tuotantomäärissä.


Sukkarekan kiertueaikataulu:

22.1. VUOKATTI Sukka Summit 2010

23.1. VUOKATTI Sukka Summit 2010

24.1. VUOKATTI Sukka Summit 2010

26.1. OULU K-Citymarket Raksilan parkkipaikka
27.1. KUOPIO Kauppatori

28.1. JOENSUU Kävelykatu

29.1. KOUVOLA Kävelykatu

1.2. MIKKELI Kirkkopuiston edusta
2.2. LAHTI Kauppatori

3.2. TAMPERE Keskustori

4.2. TURKU Kauppatori
5.2. HELSINKI Narinkkatori

6.2. HELSINKI Narinkkatori


Lisätiedot

Marttaliitto: järjestöpäällikkö Pirkko Elomaa-Vahteristo, 050 374 3145

Novita Oy: markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski, 040 502 4204

Sukka Summit 2010: Leena Valtanen, 0400 385 973, www.vuokatti.fi

SUKKA SUMMIT 2010 – 22.-24.1.2010 Vuokatti
Käsityönharrastajien yhteisessä tapaamisessa Katinkullassa on esillä näyttelyitä, myyntikojuja ja neulemuotinäytös sekä sukankudontakilpailu, jossa kilpaillaan niin henkilökohtaisessa kuin parikilpailussakin. Summitin vierailevia tähtiä ovat Ville ”Outo” Lahtinen ja Petri Bäckström. Lahtinen on virkannut ja myynyt oman verkkokauppansa kautta reilut 8000 ”Outo”-pipoa ja Bäckström on Kansallisoopperan tenori, joka rentoutuu neulomalla. Tilaisuuden juontajana ja esiintyjänä toimiva Bäckström pitää myös konsertin lauantai-iltana. Sukka Summit 2010 -tapahtuman järjestävät Kainuun Martat, Maa- ja kotitalousnaiset, Taito Kainuu, Kainuun ammattiopisto sekä ”Kainuun Sukkaprikaatin sukkakenraali ” Leena Valtanen. Novita ja Holiday Club Katinkulta ovat tukijoukoissa.


Marttaliitto ry

Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa.


Novita Oy

Novita on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitseva tehdas tuottaa noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Novita tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun neulepaketin: langat, puikot, Novita-lehden ja -klubin, itse suunnitellut neulemallit ja -ohjeet, puhelinopastuksen sekä neuleisiin sopivat tekstiilit. Novitan tuotteita on saatavilla yli 1000 myyntipisteessä ympäri Suomen.