|

|

Suomalaisen ruokakulttuurin tekijöitä palkittiin

Jaakko Kolmosen rahaston vuoden 2014 tunnustuspalkinnot on jaettu suomalaisen ruokakulttuurin edistäjille. Marttajärjestön kotitalousneuvoja Heta Nykänen oli yksi palkituista.

Heta Nykäsen lisäksi keittiömestarit Ulla Liukkonen sekä Markus Maulavirta saivat Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahaston tämän vuoden tunnustuspalkinnot. 3000 euron suuruiset palkinnot jaettiin 20.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Gastro-messuilla.

Opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmosen nimikkorahaston tunnustuspalkinnon saajat valitsi lautakunta, johon kuuluivat Kotitalousopettajien liitto – Hushållslärarnas förbund ry:n, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n, Marttaliitto ry:n ja Suomen Keittiömestarit ry:n edustajat yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen ja Alfred Kordelinin säätiön edustajan, asiamies Hannu Heikkilän kanssa.

Heta Nykänen – marttajärjestön  innostava kotitalousneuvoja

Kotitalousneuvoja Heta Nykänen on työskennellyt Pohjois-Savon Martat ry:n erikoisneuvojana vuodesta 1975. Hän on perehdyttänyt suuren joukon pohjoissavolaisia maamme ruokakulttuuriin; välittänyt tietoa ja opettanut taitoja. Työssään hän painottaa erityisesti suomalaisten raaka-aineiden arvostusta ja käyttöä. Heta Nykänen on nostanut esille maakunnan ruokakulttuuria ja pitänyt esillä perinteisiä ruoanvalmistus- ja säilöntätapoja.

Ulla Liukkonen – karjalaisen ruokakulttuurin iloinen sanansaattaja 

Keittiömestari Ulla Liukkonen on tehnyt pitkän uran keittiömestarina erilaisissa ravintoloissa. Liukkonen tunnetaan innokkaana karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolestapuhujana ja edistäjänä. Hän on työnsä ohessa aktiivisesti osallistunut Suomen Keittiömestarit ry:n ja Karjalan keittiömestarien toimintaan. Liukkonen tunnetaan myös loistavasta yhteistyökyvystään ja häntä pidetään sillanrakentajana alan toimijoiden keskuudessa niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin.

Markus Maulavirta – keittiömestarien rohkea edelläkävijä

Keittiömestari Markus Maulavirta on vahva ja rohkea  suomalaisten tuottajien ja pienyritysten puolestapuhuja. Hänen esikuvansa ansiosta lukuisat kokit ja keittiömestarit ovat lähteneet ravintoloiden keittiöistä tuottajien ja pienyrittäjien luo etsimään ja jalostamaan ravintolakeittiöihin sopivia raaka-aineita. Maulavirta on ollut ja on edelleen Helsingin ja koko Suomen ravintolakulttuurin kehittäjä. Hänen ansiostaan Suomeen saatiin järjestyksessä toinen maailman parhaille ravintoloille myönnettävä Michelin-tähti.

Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahasto on Suomen suurin ruokakulttuurin alalla toimiva rahasto. Rahaston pääoma, 193 319 € on karttunut Jaakko Kolmosen 50-, 60- ja 70-vuotispäivien muistamisista ja muista lahjoituksista.

Lisätietoja: 

Opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmonen, jaakko.kolmonen@kokkikolmonen.com, puh. 0400 199 333
Alfred Kordelinin säätiön asiamies Erik Båsk, erik.bask@kordelin.fi, puh. 09 6840 1200