|

|

Martat näkyivät ja kuuluivat Porin superviikolla

Martat näkyivät ja kuuluivat Porin superviikolla, kun Satakunnassa oli yhtä aikaa SuomiAreena, PoriJazz ja asuntomessut. Tapahtumassa oli mukana yli 120 marttaa.

Viikon aikana SuomiAreenan kansalaistorilla tehtiin yli 1 500 kestävän kehityksen sitoumusta sekä jaettiin yli 750 leipäjuurta ohjeineen ja yli 4 000 Martat-lehteä. Marttojen vohvelikioskilta ostettiin vohveleita suolaisella ja makealla täytteellä.

Viikon tärkeää antia olivat kohtaamiset porilaisten, satakuntalaisten ja muiden Porissa liikkuneiden ihmisten kanssa. Hyvä yhdessä tekemisen meininki sai muutkin mukaan. Kävimme paljon hyvä keskusteluja ja kutsuimme mukaan Marttoihin.

Martat olivat näkyvästi mukana myös SuomiAreenan keskusteluissa. Marttaliiton puheenjohtaja, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen oli mukana kahdessatoista ohjelmassa ja Marianne Heikkilä lähes yhtä monessa. Torstaina nousimme Twitterin neljänneksi aktiivisimmiksi.

Marttaliitto järjesti SuomiAreenassa Porissa 19.7. keskustelun kestävistä valinnoista yhdessä Joutsenmerkin, Pro Luomun, Suomen Tekstiili & Muoti ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksen kanssa. Asiantuntijakeskustelijoidenkaan ei ollut helppo sanoa, mikä on kestävän kulutuksen kannalta parempi valinta, muoviin pakattu luomuparsakaali, polyesteripaita vai kaupan paksu muovikassi. Kestävän kulutuksen kannalta tärkeintä on miettiä tuotteen koko elinkaarta, eli kuinka pitkään tuotetta käytetään ja mitä sille tapahtuu käytön jälkeen. Keskustelu on kokonaisuudessaan katsottavissa Katsomosta.

Martat näkyivät myös samaan aikaan Porissa järjestettävillä asuntomesuilla. Martat ovat tehneet sisustustuotteita kolmeen palvelukotiasuntoon, jotka on sisustanut Rock My Business bränditoimiston suunnittelujohtaja Riia Rauhala. Yksi asunnoista on Tyyne-martan koti.