|

|

SuomiTänään tutkimus: Martat ovat asiantuntevia ja helposti lähestyttäviä

Taloustutkimus selvitti Suomessa toimivien neuvontajärjestöjen tunnettuutta ja järjestöihin liitettyjä mielikuvia. Kokonaismielikuvassa ja seitsemän mielikuvatekijän yhteisvaikutuksessa Martat olivat edelleen ykkösenä kahdeksan neuvontajärjestön joukossa.

Marttojen toimintaa tai tarkoitusta tuntee hyvin tai jonkin verran 43 % suomalaisista 15-79-vuotiaista. Erityisen hyvin Martat tunnetaan naisten keskuudessa.

– Olemme todella iloisia Taloustutkimuksen selvityksen tuloksista. Voimme motivoitua tuloksista ja kokea työmme entistäkin merkityksellisemmäksi. Erityisen iloinen olen siitä, että Martat koettiin asiantunteviksi ja helposti lähestyttäviksi, toteaa Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Neuvonta internetin välityksellä saa hyvää palautetta

Kokonaismielikuvassa ja seitsemän mielikuvatekijän yhteisvaikutuksessa Martat on ykkösenä kahdeksan neuvontajärjestön joukossa. Tunnettuudessa Martat olivat toisena heti Liikenneturvan jälkeen. Marttojen tunnettuus on kasvanut kahden vuoden takaisesta tutkimuksesta yli 10 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan Marttojen järjestökuvan vahvuuksia ovat toiminnan asiantuntemus, lähestymisen helppous sekä neuvonnan tai avun saatavuus henkilökohtaisesti tai ryhmänä. Näissä tekijöissä Martat on kärjessä muihin järjestöihin verrattuna. Mielikuva Martoista on kehittynyt hyvään suuntaan lähestymisen helppoudessa sekä neuvonnan saamisessa internetin välityksellä.

– Jatkamme edelleen samalla tiellä – kotien ja perheiden hyvinvoinnin sekä toimivan ja kestävän arjen tukemisessa. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaamme, sanoo Heikkilä.

Taloustutkimus Oy toteutti tutkimuksen omasta toimeksiannostaan nyt jo neljättä kertaa. Tutkimus toteutettiin osana Suomi Tänään 1/2018 monitilaajatutkimusta tammi-helmikuussa 2018. Kohderyhmänä olivat 15-79 -vuotiaat suomalaiset valtakunnallisesti, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Lisätietoja

Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä, marianne.heikkila@martat.fi, 050 375 1195


Marttaliitto on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia, toimivaa ja kestävää arkea sekä kotitalouden arvostusta. Marttajärjestö on arjen asiantuntija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuonna 2017 kotitalousneuvontamme tavoitti yli 104 000 kansalaista. Martoissa tahto osata itse muuttuu toiminnaksi. Martat tekivät vuonna 2017 vapaaehtoistoimintaa yli puoli miljoonaa tuntia. Arvojamme ovat onnistumisen ja oppimisen ilo, yhdessä tekeminen, avoimuus, valinnat kestävään arkeen ja rohkeasti omana itsenään oleminen. Elämä on parasta itse tehtynä.