|

|

Suositus Marttayhdistysten syksyn toimintaan

Marttayhdistykset aloittavat syyskautensa poikkeuksellisissa oloissa. Marttaliitto korostaa, että jokainen yhdistys on vastuussa viranomaisten määräysten, ohjeiden ja suositusten noudattamisesta omassa toiminnassaan ja jokaisen jäsenen tulee toimillaan olla estämässä koronaviruksen leviämistä.

Pandemiatilanne näyttää valitettavasti pahenevan niin Suomessa kuin laajalti muuallakin. Mahdollisia kokoontumisia suunniteltaessa on tärkeää seurata voimassa olevia yleisiä ja alueellisten viranomaisten ohjeistuksia ja kokoontumisrajoituksia ja toimia niiden mukaisesti.

Verkossa ja etäyhteyksin toteutettava toiminta on hyvä toimintatapa joko osana yhdistyksen toimintaa tai kaikessa sen toiminnassa. Kasvokkaisissa kokoontumisissa turvavälien pitäminen onnistuu parhaiten ulkona. Kaikissa tapaamisissa on tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja riittävät turvavälit. On tärkeää, että mukaan ei tulla, jos on vähäisiäkään sairauden oireita. Kokoontumisissa on mahdollista käyttää kasvomaskeja.

Ohjeistuksessa kerrotaan myös, mitä kannattaa huomioida, jos yhdistys päättää kokoontua sisätiloissa sekä annetaan toimintatavoista muistilista jäsenille.

Lue tarkat ohjeistukset Yhdistyskanavalta.

Lisätietoja