|

|

Suursiivous on menneen maailman menetelmä – Marttojen kodinhoito-ohjeissa korostuvat ekologisuus ja säännöllisyys

Miten kodin saa pysymään siistinä ja viihtyisänä? Voisiko siivoamisesta innostua? Miten valurautapannu pestään? Entä silkkipusero? Kuinka pitää huonekasvit hengissä talven yli? Martat – Kodinhoitokirja (Gummerus) kokoaa yksiin kansiin Marttojen parhaat arjen neuvot: vinkit siivoukseen, pyykinpesuun, lajitteluun ja huonekasvien hoitoon.

Martoilla on yli 120 vuoden kokemus kotitalousneuvonnasta. Kodinhoitokirja kannustaa säännölliseen ja ekologiseen kodinhoitoon, jonka avulla voi välttyä kodin kaaostumiselta ja pääsee kaikin puolin helpommalla. Vaatteet, lattiat ja kalusteet pysyvät kunnossa, eikä järeitä puhdistusaineita tarvita.

Tutkimusten mukaan kotityöt ovat yleisimpiä riidanaiheita perheissä. ”Meistä jokaisella on oma asteikko siisteydelle ja sotkuisuudelle, ja siisteyskäsitykset ja siivoustavat ovat usein lapsuudenkodin peruja. Yhdessä asuvien kannattaa löytää sopuratkaisu kodin siisteyteen ja harjoittaa joustavuutta, jos toinen viihtyy sekamelskassa ja toinen pyrkii pikkutarkkaan järjestyksenpitoon. Kodin työt eivät lankea luonnostaan naisille tai miehille, vaan ne jaetaan tasapuolisesti”, kirjassa todetaan.

Kodinhoitokirjan ohjeilla voi muun muassa:

  • siivota kodin 1–2 tunnissa, 30 minuutissa tai 5 minuutissa,
  • saada itsensä tai perheenjäsenensä innostumaan siivoamisesta,
  • ehkäistä tartuntoja ja siivota sairastuvan,
  • valita oikeanlaiset siivousvälineet ja -aineet kodin erilaisille tiloille,
  • testata millainen kodinhoitaja on.

Lisätietoja

  • Haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt: viestintäpäällikkö Eeva Herrainsilta, 040 514 6360, eeva.herrainsilta@gummerus.fi
  • Lisätiedot Marttaliitosta ja kirjan tekijältä: neuvonnan johtaja Teija Jerkku, 050 342 0585, teija.jerkku@martat.fi

Marttaliitto on 1899 perustettu, kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö. Martat toimivat sen puolesta, että kaikilla ihmisillä, kaikenlaisissa kodeissa, olisi hyvä olla.

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.