|

|

Tämän vuoden rekkakiertueen teemana Lovikka-lapaset

Marttojen, Marthaförbundetin ja Novitan Tumppurekka starttaa Jyväskylästä lauantaina 28.1. ja käy 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna teemana ovat Lovikka-lapaset.

Rakkaalla lapasella on monta nimeä: tumput, vanttuut, lapaset, rasat…

– Lovikka-lapaset  valikoituivat tämän vuoden rekkakiertueen teemaksi, sillä haluamme jatkaa perinteisten käsityöteemojen eli sukkien, tilkkujen ja lapasten parissa. Pyrimme kuitenkin tuomaan perinteet tähän päivään ja modernisoimaan niitä, jotta ne sopivat mukaan tämän päivän trenditietoisillekin, kertoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

– Lovikka-lapaset ovat perinteinen lappilainen lapasmalli, jonka juuret juontavat Ruotsin Torniojokilaaksoon. Sieltä lapasmalli on siirtynyt myös suomalaisten puikoille, jatkaa Ranta-Kiiski.

– Rekassa voi tuttuun tapaan  opetella neulomista marttojen opastuksella. Tumppurekassa voi tuunata omia vanhoja lapasia trendikkäämmiksi, tutustua Vanttuut-näyttelyyn ja Tumppukisan komeimpiin tumppuihin sekä tuoreimpiin lapasideoihin, sanoo Ranta-Kiiski.

Tumppurekka käy Suomen kaikissa marttapiireissä

– Viime vuoden Tilkkurekka ja toissavuotinen Sukkarekka ovat olleet valtavan suosittuja ja rekkaa on pyydetty useille uusille paikkakunnille. Laajensimmekin kiertuetta kuudelle uudelle paikkakunnalle: Tammisaari, Hämeenlinna, Rovaniemi, Vaasa, Kouvola ja Lahti. Näin Tumppurekka käy Suomen kaikissa Marttaliiton 16 marttapiirissä, kertoo toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä Marttaliitosta.

Tänä vuonna myös Marthaförbundet on mukana rekkakiertueella.

– Hienoa, että voimme huomioida entistä paremmin ruotsinkieliset käsityön harrastajat, iloitsee Marthaförbundetin liittojohtaja Christel Raunio.

Marttaliitto ja Martaförbundet toteuttavat maabrändityöryhmän suomalaisille antamaa tavoitetta: kädentaitojen siirtäminen sukupolvelta toiselle

– Käsityöharrastus on ollut suuressa nosteessa viime vuosina ja marttayhdistyksissä on perustettu useita käsityöharrastusryhmiä. Martat toteuttavat Suomen maabrändityöryhmän tavoitetta kouluttamalla yhdistyksiin käsityön vertaisohjaajia, jotka ovat halukkaita opettamaan taitojaan muille käytännönläheisesti, kädestä pitäen, kertoo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

– Käsityö ei ole salatiedettä, vaan haluamme tarjota onnistumisen ja yhdessä tekemisen elämyksiä kaikille. Yhdessä oleminen ja käsillä tekeminen lisäävät hyvinvointia ja tukevat marttojen Hidastamalla hyvinvointiin -teemaa. Siitä on kyse myös Tumppurekassa, summaa Heikkilä.

Kiertueaikataulu 2012

VKO 4
la 28.1. Jyväskylä: Kolmikulma/Are-aukio
ma 30.1. Tampere: Keskustori
ti 31.1. Pori: Eetunaukio
ke 1.2. Turku: Kauppatori
to 2.2. Tammisaari: Tori
pe 3.2. Helsinki: Narinkkatori
la 4.2. Hämeenlinna: Tori

VKO 5
ma 6.2. Lahti: Tori
ti 7.2. Kouvola: TORI (paikka muuttunut)
ke 8.2. Lappeenranta: Tori
to 9.2. Mikkeli: Kauppatori
pe 10.2. Joensuu: Kauppatori
la 11.2. Kuopio: Kauppatori
su 12.2. Kajaani: Kaukametsä

VKO 6
ma 13.2. Rovaniemi: Lordin aukio
ti 14.2. Oulu: K-Citymarket Raksila
ke 15.2. Kokkola: TORI (huom! paikka muuttunut)
to 16.2. Vaasa: Kauppatori
pe 17.2. Seinäjoki: Kauppatori

Tumppurekan ovet ovat auki klo 9.30–17.30.
Perjantaina 3.2., jolloin rekka on Helsingissä, rekka on avoinna klo 18 saakka. Silloin Narinkkatorilla vietetään Helsinki Design Capital -viikonloppua.

LISÄTIEDOT

Marttaliitto ry
toiminnanjohtaja
Marianne Heikkilä
+358503751195
marianne.heikkila@martat.fi

markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Outi Pekkala
+358 50 342 0365
outi.pekkala@martat.fi

Finlands svenska Marthaförbund rf. (Marthaförbundet)
Marthaförbundet
liittojohtaja
Christel Raunio
050 911 205
christel.raunio@martha.fi

kehityspäällikkö
Frida Nylund
040 715 1579
frida.nylund@martha.fi

Novita Oy
markkinointi- ja viestintäjohtaja
Susanne Ranta-Kiiski
040 502 4204
susanne@novita.fi

MARTTALIITTO RY
Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarhaneuvojat järjestävät kursseja ja opetusta sekä jäsenilleen että avoimesti kaikille. Marttayhdistyksiä on 1 400 ja niissä on yli 45 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä.
www.martat.fi
www.facebook.com/martatvinkkaa

FINLANDS SVENSKA MARTHAFÖRBUND RF. (Marthaförbundet)
Marthaförbundet on Marttaliiton sisarjärjestö ja Suomen suurin ruotsinkielinen naisjärjestö, johon kuuluu yli 10 000 jäsentä. Tavoitteenamme on edistää ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää yhteiskuntaa sekä kaikkien suomalaisten naisten yhteiskunnallista asemaa ja hyvinvointia. Toimintamme lähtökohtana ovat kestävää elämäntapaa tietoisten valintojen kautta sekä naisten osaaminen, verkostoituminen ja valinnanvapaus.
www.martha.fi

NOVITA OY
NOVITA OY on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitsevassa kehräämössä valmistetaan ja värjätään noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Yrityksen liikevaihto on noin 25 milj. euroa vuodessa ja työntekijöitä on yli 100. Novita tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun neulepaketin: langat, puikot, Novita-lehden ja -klubin, itse suunnitellut neulemallit ja -ohjeet, puhelinopastuksen sekä neuleisiin sopivat tekstiilit.

Novitan tunnetuimmat tuotemerkit ovat 7 Veljestä ja Nalle -neulelangat. Yhteensä neulelankakokoelmassa on noin 20 tuotenimeä ja 150 värisävyä. Novitan tuotteita on saatavilla yli 2000 myyntipisteessä ympäri Suomen. Novitan oma brändimyymälä LankaDeli sijaitsee Helsingin Kampissa, Martta-talossa.
www.novita.fi
http://www.facebook.com/susannenovitalta
http://www.youtube.com/user/NovitaTube