|

|

Tilkkupeitot matkaan

Lähes kahdeksan tuhannen peiton matka saajille lähti liikkeelle Lappeenrannasta

Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan lokakuussa Helsingin Tuomiokirkon portaille huipentuneen tilkkupeittokampanjan virkattuja lahjoituspeittoja ryhdyttiin jakamaan hyväntekeväisyyskohteille. Ensimmäiset peitot pääsivät perille perjantaina, kun Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys vastaanottaa peittoja Lappeenrannan Lauritsalassa.

– Joka kymmenes suomalainen vauvaperhe tarvitsee tukea. Olemme kiitollisia, että niin moni suomalainen käsityön ystävä jaksoi virkata peittoja ja niitä saatiin kaikille tukea tarvitseville vauvaperheille – ja ylikin, iloitsee Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo.

– Luottamus vapaaehtoistoiminnan voimaan ja ihmisten uskoon, että pienistä teoista syntyy suuria ja hyviä tekoja, kasvoi tämän projektin myötä uusiin ulottuvuuksiin, kertoo kampanjan käytännön järjestelyistä vastannut Marttaliiton markkinointi- ja viestintäpäällikkö Outi Pekkala.

Peittoja jaetaan eri puolille Suomea hyväntekeväisyyskohteille. Peittoja saavat Ensi- ja Turvakotien liiton lisäksi Marttaliiton Yhteisvastuukeräyksen varoilla toteutettavan Kotirumba rullaamaan -hankkeen perheet.

– Lisäksi Marttaliiton 16 maakunnallista piiriä jakavat peittoja harkitsemilleen kohteille ja pääkaupunkiseudun diakoniatyö saa merkittävän määrän peittoja jaettavakseen. Myös yleisön ehdottamat kohteet on otettu huomioon. Tavoitteenamme on saada peitot jaettua vastaanottajille jouluun mennessä, jatkaa Pekkala.

– Peitot on varastoitu Novitan Korian tehtaalle odottamaan jakeluaikataulua ja -osoitteita, joihin Transpoint ja Matkahuolto pääsevät kuljettamaan ne. Uskomme, että peittojen vastaanottajien joulumieli on taattu, kun he saavat kauniita ja tunteella tehtyjä peittoja virkkaajien viestikirjeillä varustettuna, sanoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan maailmanennätystä yrittävään tilkkupeittoon käytettiin noin 150 000 kappaletta 15 x 15 cm:n isoäidinneliönohjeella tehtyä tilkkua. Kaiken kaikkiaan kampanja keräsi reilut 300 000 kappaletta isoäidinneliöitä. Tilkkupeittoja saatiin yhteensä 7 800 kappaletta.

– Maailmanennätysyritys on vielä arvioitavana Guinnessin ennätysten kirja -organisaatiossa, mutta toivomme, että ennätys saadaan vahvistettua alkuvuodesta, Outi Pekkala Marttaliitosta sanoo.

– Kun maailmanennätys on toivottavasti saatu vahvistettua, Marttaliitto ja Novita lähtevät taas tutun rekkakiertueen merkeissä maakuntiin ensi vuoden tammi-helmikuussa. Tumppurekka pysähtyy jokaisessa Marttapiirissä ja opettaa lapasten neulomista, Ranta-Kiiski kertoo.

LISÄTIEDOT

http://www.facebook.com/tilkkupeitto

Tuomiokirkon positiiviset tunnelmat ja kiitokset tekijöille on taltioitu NovitaTube-kanavaan, joka avataan ensi viikolla:www.youtube.com/novitatube

Marttaliitto ry

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Outi Pekkala

040 750 2502

outi.pekkala@martat.fi

Novita Oy

markkinointi- ja viestintäjohtaja

Susanne Ranta-Kiiski

040 502 4204

susanne@novita.fi

MARTTALIITTO RY

Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliittoon kuuluu 43000 jäsentä.

www.marttaliitto.fi

TEKSTIILIOPETTALIITTO RY

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry valvoo ammatillisena keskusjärjestönä Suomentekstiilityön- ja käsityönopettajien ammatillisia, yleisiä taloudellisia, yhteiskunnallisia ja koulutuksellisia etuja sekä edistää ammattikunnan yhteisiä pyrkimyksiä. Liitossa on noin 850 jäsentä. Jäseneksi voivat päästä kaikki, jotka hyväksytään jonkin Liiton jäsenyhdistyksen jäseneksi.

www.tekstiiliopettajaliitto.fi

NOVITA OY

Novita on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitseva tehdas tuottaa noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Novita tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun neulepaketin: langat, puikot, Novita-lehden ja -klubin, itse suunnitellut neulemallit ja -ohjeet, puhelinopastuksen sekä neuleisiin sopivat tekstiilit. Novitan tuotteita on saatavilla yli 2000 myyntipisteessä ympäri Suomen. Novitan brändimyymälä LankaDeli sijaitsee Helsingissä, Martta-talossa.

www.novita.fi

——————

Merja Enroos

0400 292 460