|

|

Tilkkupeittojen maailmanennätystempaukseen lähetetty jo 264 peittoa

Tilkkutempaus huipentuu 1.10. Helsingin Tuomiokirkon portaille

Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tilkkupeittojen maailmanennätystempaus on päässyt erinomaiseen alkuun ja tilkkupeittoja on virkattu ja toimitettu kampanjaan kevätkuukausien aikana jo 264 kappaletta.

– Olemme otettuja peittojen erinomaisesta laadusta ja iloitsemme värien kirjosta. Osassa peitoissa on myös tekijöiden tunnepitoisia viestejä. Tempauksen jälkeen peitot lähtevät Ensi- ja Turvakoteihin, kertoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

– Kansalaiset ovat toivoneet peittoja lahjoitettavan myös Suomen 100-vuotta täyttäville vanhuksille Kelan lopettaessa heidän muistamisen villapeitolla, jatkaa Ranta-Kiiski.

Tilkkupeittojen maailmanennätysyritys pääsi vauhtiin Tilkkurekka-kiertueen myötä helmikuussa, jolloin rekassa kävi tuhansia käsityön ystäviä – vanhoja ja uusia – eri puolilla Suomea. Tilkkukampanja huipentuu 1. lokakuuta, jolloin tilkkupeitot levitetään Tuomiokirkon portaille ja nähdään pääseekö peitto Guinnessin ennätysten kirjaan.

– Tuhanteen tilkkupeittoon tarvitaan lähes 50 000 Isoäidinneliön ohjeella virkattua tilkkua. Se on paljon tilkkuja, mutta tämä yli 250 peittoa on erinomainen alku, joten tuhatkaan peittoa ei ole mahdoton, jännittää Ranta-Kiiski. 

– Alueyhdistyksemme ja yksittäiset jäsenemme ovat toimittaneet peittoja ahkerasti keräykseen ja loppukirimme starttaa viimeistään heti heinäkuun jälkeen. Yhteisen hyvän tavoitteen innoittamana niin martat kuin muutkin kansalaiset saavat aikaan pieniä arjen ihmeitä, iloitsee Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Tekstiiliopettajaliitto ryjatkaa tilkkupeittojen loppukiriä tekstiilityöntunneilla elokuussa, kun koululaiset palaavat kesälomilta.

– Tilkkupeittojen keräys jatkuu syyskuuhun asti ja peittoja voi lähettää Helsinkiin Matkahuollon kautta. Tempauksen yhteistyökumppani Matkahuolto toimittaa tilkkupeitot veloituksetta eri puolilta Suomea Helsinkiin ajalla 1.4.–23.9. ja yhteistyökumppani VR Transpoint säilöö ne kontteihinsa, summaa Ranta-Kiiski.

Tilkkupeiton maailmanennätysyrityksen etenemistä päivitetään Facebookiin, josta löytyvät myös tilkkujen teko- ja toimitusohjeet. Kampanja löytyy Facebookista:

http://www.facebook.com/tilkkupeitto

Tilkkujen teko- ja toimitusohjeet myös seuraavan nettilinkin kautta:

http://www.novita.fi/index.php?cms_cid=93292

Tilkkupeitoista on saatavilla runsaasti kuvamateriaalia ja peittosatoa on mahdollista käydä katsomassa tai kuvaamassa elokuussa VR Transpointin kontissa Helsingin Pasilassa.

Kuvapyynnöt: Susanne Ranta-Kiiski.

LISÄTIEDOT

Novita Oy

markkinointi- ja viestintäjohtaja

Susanne Ranta-Kiiski

040 502 4204

susanne@novita.fi

Marttaliitto ry

toiminnanjohtaja

Marianne Heikkilä

050 375 1195

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Outi Pekkala

040 750 2502

outi.pekkala@martat.fi

MARTTALIITTO RY

Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta ja antaa välineet arjen hallintaan. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliittoon kuuluu 43000 jäsentä.

www.marttaliitto.fi

TEKSTIILIOPETTALIITTO RY

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry valvoo ammatillisena keskusjärjestönä Suomentekstiilityön- ja käsityönopettajien ammatillisia, yleisiä taloudellisia, yhteiskunnallisia ja koulutuksellisia etuja sekä edistää ammattikunnan yhteisiä pyrkimyksiä. Liitossa on noin 850 jäsentä. Jäseneksi voivat päästä kaikki, jotka hyväksytään jonkin Liiton jäsenyhdistyksen jäseneksi.

www.tekstiiliopettajaliitto.fi

NOVITA OY

Novita on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitseva tehdas tuottaa noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Novita tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun neulepaketin: langat, puikot, Novita-lehden ja -klubin, itse suunnitellut neulemallit ja -ohjeet, puhelinopastuksen sekä neuleisiin sopivat tekstiilit. Novitan tuotteita on saatavilla yli 2000 myyntipisteessä ympäri Suomen. Novitan brändimyymälä LankaDeli sijaitsee Helsingissä, Martta-talossa.

www.novita.fi