|

|

Tilkkurekan Suomi-kiertue keräsi tuhansia kävijöitä -maailmanennätyspeitto hyvään alkuun

– Maailmanennätysyrityksen etenemistä voi seurata Facebookissa
– Viime vuoden Sukkarekka-kiertue palkittiin vuoden 2010 parhaana yhteiskuntaviestinnän tekona

Helmikuussa kaksi viikkoa kiertänyt Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan Tilkkurekka keräsi tuhansia kävijöitä eri puolilla Suomea ja sai kymmeniä virkattuja pikkupeittoja lahjoituksena maailmanennätyspeittoa varten.

Tilkkurekka-kiertue oli starttikierros syksyyn asti kestävälle kampanjalle, jonka tavoitteena on kerätä tilkkutarpeet maailman suurimpaan tilkkupeittoon ja päästä Guinnessin ennätysten kirjaan.

”Saimme Tilkkurekka-kiertueen aikana kymmeniä upeita tilkkupeittoja niin yksittäisiltä henkilöiltä kuin koululuokiltakin. Ne ovat erinomainen alku maailmanennätyspeitolle”, kertoo Novitan markkinointi- ja viestintäjohtaja Susanne Ranta-Kiiski.

”Maailmanennätysyritys järjestetään Helsingin Senaatintorilla lauantaina 1.10.2011. Peitto levitetään Tuomiokirkon portaille ja pääsemme jännittämään, kuinka monta askelmaa saadaan peiton alle”, sanoo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

”Tavoittelemme tietenkin mahdollisimman suurta tilkkupeittojen määrää, joilla pääsemme yrittämään maailmanennätystä. Jos pääsemme tuhanteen peittoon ja lähes 50 000:een Isoäidinneliön ohjeella virkattuun tilkkuun asti, olemme pitkällä”, jatkaa Heikkilä.

”Seuraamme ja raportoimme tilkkuprojektin edistymisestä Facebookissa kuvien kera. Omien tilkkupeittojen kuvat ja kommentit ovat tervetulleita lisäyksiä. Haastamme myös yritykset, yhteisöt sekä työ- ja kaveriporukat eri puolilta Suomea mukaan tilkkutalkoisiin”, kertoo Ranta-Kiiski.

”Maailmanennätystempauksen jälkeen tilkkupeitto jaetaan takaisin pieniin peittoihin ja lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen mm. Ensi- ja turvakotien liiton ja Yhteisvastuukeräyksen kautta”, sanoo Heikkilä.

”Tilkkupeittojen keräys jatkuu syyskuuhun asti ja peittoja voi lähettää Helsinkiin Matkahuollon kautta. Tempauksen yhteistyökumppani Matkahuolto toimittaa tilkkupeitot veloituksetta eri puolilta Suomea Helsinkiin ajalla 1.4.–23.9.”, kertoo Ranta-Kiiski.

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Tekstiiliopettajaliitto ryvie kampanjan myös kouluihin, joissa Isoäidinneliöitä on työstetty tekstiilityöntunneilla.

”Koululaiset ovat innostuneet Isoäidinneliöistä ja kymmenet koulut eri puolilla Suomea ovat lähteneet mukaan hyväntekeväisyys- ja maailmanennätystalkoisiin. Koululaiset ovat myös halukkaita jakamaan tilkkukokemuksiaan sosiaalisessa mediassa ja he odottavatkin, että pääsevät laittamaan kuvia tilkkupeitoistaan Facebookiin”, kertoo Tekstiiliopettajaliiton puheenjohtaja Jaana Inki.

”Isoäidinneliöistä tehtyjen tilkkupeittojen kuvat Facebookissa ovat mitä loistavin esimerkki siitä, kuinka perinteet siirtyvät ja sopeutuvat mutkattomasti tähän päivään”, jatkaa Inki.

Tilkkupeiton maailmanennätystempauksen toteuttavat yhteistyössä Marttaliitto, Tekstiiliopettajaliitto ja Novita.

Tilkkupeiton maailmanennätysyrityksen etenemistä päivitetään Facebookiin, josta löytyvät myös tilkkujen teko- ja toimitusohjeet. Kampanjan Facebook-osoite on: http://www.facebook.com/pages/Iso%C3%A4idinneli%C3%B6ill%C3%A4-maailman-suurin-tilkkupeitto/169883676392189

SUKKAREKKA VUODEN 2010 YHTEISKUNTAVIESTINNÄN TEKO

Yhteiskuntaviestinnän yhdistys on palkinnut Marttaliiton ja Novitan viimevuotisen Sukkarekka-kiertueen vuoden 2010 yhteiskuntaviestinnän tekona. Yhdistyksen tiedotteen mukaan tuomaristo kiitti kampanjaa muun muassa siitä, että vanhanaikaista ”rekka-show”-konseptia oli hyödynnetty uudella tavalla. Tuomariston mielestä kampanja puhutteli myös hitauden filosofian kautta: Sukkarekka vei konkreettisesti arjen lämpöä mukanaan.

Tiedote löytyy kokonaisuudessaan Yhteiskuntaviestinnän yhdistys YVY:n nettisivuilta:

http://www.yvy.fi/ajankohtaista/marttojen-sukkarekka-kampanja-vuoden-yhteiskuntaviestintateko

LISÄTIEDOT

Marttaliitto ry

toiminnanjohtaja

Marianne Heikkilä

050 375 1195

marianne.heikkila@martat.fi

kehittämispäällikkö

Kaisa Härmälä

010 838 5510

kaisa.harmala@martat.fi

Tekstiiliopettajaliitto ry

puheenjohtaja

Jaana Inki

040 755 2460

puheenjohtaja@tekstiiliopettajaliitto.fi

Novita Oy

markkinointi- ja viestintäjohtaja

Susanne Ranta-Kiiski

040 502 4204

susanne@novita.fi

TEKSTIILIOPETTALIITTO RY

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry valvoo ammatillisena keskusjärjestönä Suomentekstiilityön- ja käsityönopettajien ammatillisia, yleisiä taloudellisia, yhteiskunnallisia ja koulutuksellisia etuja sekä edistää ammattikunnan yhteisiä pyrkimyksiä. Liitossa on noin 850 jäsentä. Jäseneksi voivat päästä kaikki, jotka hyväksytään jonkin Liiton jäsenyhdistyksen jäseneksi.

www.tekstiiliopettajaliitto.fi

MARTTALIITTO RY

Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliittoon kuuluu 43000 jäsentä.

www.marttaliitto.fi

NOVITA OY

Novita on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Suomen suurin käsityölankojen valmistaja. Korialla, Kouvolan kaupungissa sijaitseva tehdas tuottaa noin miljoona kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Novita tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun neulepaketin: langat, puikot, Novita-lehden ja -klubin, itse suunnitellut neulemallit ja -ohjeet, puhelinopastuksen sekä neuleisiin sopivat tekstiilit. Novitan tuotteita on saatavilla yli 2000 myyntipisteessä ympäri Suomen. Novitan brändimyymälä LankaDeli sijaitsee Helsingissä, Martta-talossa.

www.novita.fi.