|

|

Uusi Marttaliiton ruoka- ja ravitsemusasioiden kehittämispäällikkö valittu

Marttaliiton ruoka- ja ravitsemusasioiden kehittämispäälliköksi on valittu kasvatustieteen maisteri, kotitalousopettaja (KM) Marjo Rantapusa. Hän aloittaa tehtävässä 1.3.2024. Marjo on työskennellyt kotitalouden asiantuntijana Uudenmaan Martoissa vuodesta 2015.

– Odotan uutta työtehtävää innolla ja vähän jännitykselläkin! On innostavaa päästä tekemään ruoka- ja ravitsemusneuvontaa uudenlaisesta vinkkelistä. Kestävä ruokakulttuuri ja kaikki se ruoan kautta tapahtuva välittäminen ja kohtaaminen ovat itselleni sydämen asioita. Uskon, että yhteistyö eri verkostojen, marttapiirien ja vapaaehtoisten kanssa tulee olemaan antoisaa. On mahtavaa päästä tekemään vaikuttamistyötä paremman ja kestävämmän arjen puolesta, toteaa Marjo.

Määräaikaiseen työsuhteeseen 1.3.2023-15.3.2024 väliseksi ajaksi tehtävään on valittu FM, restonomi Taru Karonen. Taru Karonen toimi vuonna 2022 Marttaliitossa Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnan asiantuntijana.

– Aloitan tehtävässä ilolla ja innolla. Marttojen ruoka- ja ravitsemusneuvonta on vahvaa ja vaikuttavaa, ja on suuri kunnia päästä kehittämään sitä – erityisesti nyt, kun meiltä kaikilta vaaditaan tekoja kestävän ruokamurroksen eteenpäin viemiseksi. Pidän tärkeänä sitä, että Marttojen neuvonnassa huomioidaan siirtymän yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus, sillä hyvä ja ravitseva ruoka kuuluu kaikille, ruokailoa unohtamatta!, kertoo Taru.

Kehittämispäällikön tehtäviin kuuluvat mm. marttajärjestön ruokaneuvonnan kehittäminen ja toteuttaminen, piirien neuvontatoiminnan ja vapaaehtoisten tukeminen ja innostaminen, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, verkostoituminen ja viestintä sekä hanketoiminta.

Tehtävässä yhdistyy yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä käytännönläheisten ratkaisujen edistäminen ja arjentason vaikuttaminen.

– Martoilla on tärkeä tehtävä kansanterveyden edistämisessä, kestävien ruokavalintojen lisäämisessä, suomalaisen ruoan arvostuksen ja ruokakulttuurin vahvistamisessa sekä varautumisessa, neuvonnan johtaja Teija Jerkku toteaa.

Lisätietoja

Neuvonnan johtaja Teija Jerkku, teija.jerkku@martat.fi, 050 342 0585.