|

|

Valio ja Martat haluavat yhdessä vähentää joulunajan yksinäisyyttä

Valtaosa suomalaisista söisi mielellään useammin yhdessä, myös jouluna. Valio ja Martat pyrkivät tänä vuonna tarjoamaan yhteisen joulupöydän mahdollisimman monelle. Marttojen toimipisteissä järjestetään marras-joulukuussa maksuttomia kokkausiltoja, joissa valmistetaan yhdessä jouluruokia. Lisäksi Valio avaa marraskuun lopussa sivuillaan palvelun, jossa kuka tahansa voi ilmoittaa vapaan paikan joulupöydässään.

Joulu on perinteisesti rauhoittumisen ja yhdessäolon juhlaa. Moni kokee joulun kuitenkin stressaavana aikana, mutta eri syistä. Samaan aikaan kun toisilla velvollisuuksia ja vierailuja on pyhien aikaan liikaakin, toisilla ei ole ketään, jonka kanssa joulua voisi valmistella ja viettää.

– Yksinäisyys koskettaa tuhansia suomalaisia, ja sosiaalinenkin ihminen voi jäädä joulunpyhien aikaan yksin, jos perhettä tai seuraa ei ole omasta takaa. Yksinäisyys voi hävettää ja ahdistaa: miksi minulla ei ole paikkaa, mihin mennä? Haluamme osaltamme herätellä keskustelua aiheesta ja tarjota mahdollisuuksia joulunajan yksinäisyyden vähentämiseen, vaikka pienienkin tekojen kautta, Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme sanoo.

Kokkausilloissa tärkeintä on yhdessä tekeminen

Valion joulukampanjan kumppanina toimii Martat. Marraskuun lopussa käynnistyvät Valion ja Marttojen kaikille avoimet kokkausillat, joihin kokoonnutaan valmistelemaan joulua yhdessä.

– Valio ja Martat ovat tehneet yhdessä työtä suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi jo vuosien ajan. Tärkeä osa ruokakulttuuriamme ja sen säilymistä on yhdessä valmistettu ja syöty ruoka, sillä sen äärellä syntyy niin yhteisiä muistoja kuin uusia sosiaalisia siteitä. Ehkä jossain kokkausillassa muodostuukin porukka, joka viettää myös joulun yhdessä, Marttojen pääsihteeri Marianne Heikkilä sanoo.

Kokkausillat järjestetään Marttapiirien toimipisteissä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Turussa, Tampereella, Kouvolassa, Rovaniemellä, Oulussa ja Kajaanissa. Iltoihin voi ilmoittautua osoitteessa valio.fi/yhdessapoydassa.

Olisiko sinun joulupöydässäsi paikka vapaana?

Kokkauskurssien lisäksi Valio avaa marraskuun lopussa valio.fi/yhdessapoydassa-sivulle palvelun, jossa kuka tahansa voi ilmoittaa vapaasta paikasta joulupöydässään, joulun välipäivien puuron ääressä tai vaikka kaveriporukan glögi-illassa. Myös ilmoittautuminen vapaisiin pöytiin tapahtuu palvelun kautta.

– Uskomme, että monesta joulunajan ruokapöydästä voisi löytyä tilaa yhdelle tai useammalle ylimääräiselle ihmiselle, jos vapaasta paikasta ilmoittaminen ja toisaalta sellaisen etsiminen olisi tehty tarpeeksi helpoksi. Pyrimme omalta osaltamme madaltamaan kynnystä yhteisen joulupöydän etsimiseen ja löytämiseen, Valion markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläinen sanoo.

Tukea joulun valmisteluihin verkossa

Marraskuussa avautuvat myös Valion ja Marttojen perinteiset joulusivustot osoitteissa valio.fi/joulu ja martat.fi/joulu. Testattujen reseptien ja joulunajan vinkkien lisäksi sivustoilta löytyvät tukichatit, joissa Marttojen ja Valio Koekeittiön asiantuntijat vastaavat joulun valmisteluihin liittyviin kysymyksiin. Marttojen tukichat toimii viikoilla 50 ja 51, Valion tukichat on avoinna 23.12.


Lisätietoja

  • Martat: Kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen, Martat, puh. 050 511 8116, sähköposti arja.hopsu-neuvonen@martat.fi
  • Valio: Markkinointi- ja viestintäjohtaja Ann-Mari Hämäläinen, Valio Oy, puh. 050 506 5121, sähköposti ann-mari.hamalainen@valio.fi, Twitterissä @amihamalainen