|

|

Vauvanpäivä 2017: Tukea vauvaperheiden arkeen

Ensimmäistä Vauvan päivää vietetään 29.9. Päivän tavoitteena on vahvistaa vauvojen ja vauvaperheiden asemaa.

Vauvaperheen arki on täynnä iloa ja samaan aikaan monenlaisia haasteita. Suomeen syntyy yhä vähemmän lapsia, lapsiperheköyhyys kasvaa ja monet yhteiskunnalliset ongelmat koettelevat perheitä. Vauvaperheissä eletään myös monenlaisten arjenhallinnan haasteiden keskellä. On tärkeää muistaa, että perheiden ei tarvitse selvitä näistä haasteista yksin.

Monien järjestöjen tekemällä työllä on tärkeä rooli osana lapsi- ja perhepalveluita. Martat auttavat perheitä muun muassa arjenhallinnan haasteissa tarjoamalla maksuttomia neuvoja verkkosivuillaan ja järjestämällä erilaisia käytännön kursseja ja muuta toimintaa. Marttojen kotitalousasiantuntijat tekevät myös neuvonnallisia kotikäyntejä lapsiperheisiin.

Ennaltaehkäisevät palvelut ovat kunnille ja tuleville maakunnille kustannustehokas tapa tukea vauvaperheitä ja koko maan tulevaisuutta. Kuntien budjeteissa ja järjestöavustuksissa tulee huomioida myös neuvontajärjestöjen ennaltaehkäisevä työ ja lapsiperheiden palvelut. On uskallettava tehdä ratkaisuja, joiden vaikutukset näkyvät vasta pitkän ajan päästä. Ennaltaehkäisevät palvelut maksavat kyllä itsensä takaisin.


Lisätietoja