|

|

VieKas LIFE hankkeessa torjutaan haitallisia vieraslajeja – Marttojen verkkokurssilla opitaan lisää vieraslajeista sekä ekologisesta pihanhoidosta

Haitalliset vieraslajit aiheuttavat ekologisia, taloudellisia ja terveydellisiä ongelmia. Vieraslajit leviävät ihmisten mukana ympäri maailmaa. Kotipihan harmittomalta tuntuva koristekasvi saattaa muuttua haitalliseksi päästessään leviämään ympäristöön. Marttojen verkkokurssilla opitaan lisää vieraslajeista ja tutustutaan ekologiseen pihanhoitoon.  Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille.

Vieraslajit-verkkokurssilla opitaan haitallisten vieraslajien havainnointia ja tunnistamista. Osallistujat saavat keinoja lajien leviämisen estämiseen ja torjuntaan. Kurssilla perehdytään myös ekologisesti kestävän kotipihan suunnitteluun ja turvallisten puutarhakasvien valintaan. Lisäksi annetaan vinkkejä vieraslajeihin liittyvien tapahtumien järjestämiseen.

Vieraslajit-verkkokurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Kurssi suoritetaan itsenäisesti ja se on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään Marttojen verkko-oppimisalustalla, Martta-akatemiassa.

Neuvoja myös chatistä

Vieraslajeihin, kasvivalintoihin, kotipihan suunnitteluun ja kasvijätteen käsittelyyn liittyvissä asioissa neuvoja saa myös Kysy Martalta -chatistä. Se on avoinna 12.4.–28.6. ja 2.–30.8. maanantaisin klo 12–15.

Martat mukana VieKas LIFE -hankkeessa

VieKas LIFE on haitallisten vieraslajien kartoitukseen, torjuntaan ja tietoisuuden levittämiseen keskittyvä hanke vuosina 2018–2023. Koulutetut vapaaehtoiset Martat välittävät tietoa vieraslajeista ja järjestävät aiheeseen liittyviä paikallisia tapahtumia. Myös alueelliset marttapiirit järjestävät yleisö- ja verkkoluentoja eri puolilla maata. Koronarajoitusten vallitessa Martat ovat kehittäneet erikoisesti verkossa tapahtuvaa koulutusta.


Lisätietoja