|

|

Virtuaalimartat toimivat ajasta ja paikasta riippumattomina

Naistenpäivänä 8.3.2013 starttaa verkossa toimiva Virtuaalimartat ry. Yhdistyksen tarkoituksena on mahdollistaa osallistuminen marttojen 114-vuotta vanhan järjestön toimintaan ajanmukaisella tavalla – verkossa.

Virtuaalimarttayhdistyksen toiminta on samanlaista kuin tavallisen marttayhdistyksen, mutta kokoontuminen ja yhteisten teemojen ja asioiden eteenpäin vieminen tapahtuu virtuaalisesti – Facebookissa, yhdistyksen blogissa, Youtubessa ja Pinterestissä. Toiminnan keskeinen ajatus on, että kaikki virtuaaliseen marttatoimintaan osallistuvat voivat tuottaa sisältöä: jakaa neuvojaan, ideoitaan, kommenttejaan ja omaa osaamistaan vapaasti ja vaivattomasti. Sisältöä ei anneta valmiina vaan se on jäsentensä näköinen.

Marttojen missio on kotien ja perheiden hyvinvoinnin edistäminen sekä arjen hallinta. Tämän teeman mukaisesti Virtuaalimartat tiedottavat, innostavat, opettavat, virkistävät, viihdyttävät, sivistävät, osallistavat ja suodattavat visuaalista ja verbaalista marttahenkistä tietoa verkon ja sosiaalisen median keinoin.

Yhdistyksen tavoitteena on kerätä sisällöntuottajia, tykkääjiä ja seuraajia jäseniksi valtakunnallisesti ja myös Suomen ulkopuolelta. Tekijät uskovat, että laaja jäsenistö pitää sisällön monipuolisena ja modernina tavoittaen kaikki verkossa aikaa viettävät ikäryhmät. Sisällöstä tehdään yhdessä tekemällä moniäänistä ja vuorovaikutteista. Virtuaalimarttailu ei ole aikaan, paikkaan, ikään, sukupuoleen eikä sosiaalisiin taitoihin sidottua toimintaa.

”Itselle sopivaa marttalua”
”Virtuaalimartat haluaa tavoittaa ne marttahenkiset ihmiset, jotka eivät ole kokeneet perinteistä marttatoimintaa omakseen tai joilla ei ole aikaa osallistua siihen,” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja ja idean äiti, Päivi Grönqvist. Hän sanoo itse olevansa juuri sellainen ihminen.

”Haluan olla hyödyksi, haluan jakaa osaamistani ja intohimojani ja haluan olla osa jotain yhteisöä. Ihailen marttojen arvoja ja ideologiaa, mutta perinteiset toimintamuodot eivät ole minua varten,” Eurokankaan kehitysjohtajana työskentelevä Grönqvist sanoo.

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä ottaa Grönqvistin idean innolla vastaan. Hän uskoo, että järjestöjen yhdistysten on elettävä myös virtuaalisesti, jos ne haluavat olla elossa tulevaisuudessa.

”Jäsenyyden odotukset ja tarpeet ovat muutoksessa, joten Marttaliiton Uudenmaanpiiriin perustettavat Virtuaalimartat tulee suureen tarpeeseen. Uskon, että paikasta riippumaton helppo osallistuminen on jäseneksi liittymistä suunnittelevan mieleen. Näen tässä uudessa osallistumisen modernissa mallissa rajattomia mahdollisuuksia houkutella myös uusia jäseniä ja nuoria mukaan heille luontevalla tavalla,” hän sanoo.

Virtuaalimarttojen toiminnasta kertovat mielellään lisää:

Päivi Grönqvist
Virtuaalimartat ry
puheenjohtaja
paivi.gronqvist(at)gmail.com
044 759 2987

Vivi Koivisto
Virtuaalimartat ry
varapuheenjohtaja
vivi.koivisto(at)luukku.com
virtuaalimartat(at)gmail.com