|

|

Yhteishyvä, Martat ja Ruokatieto ideoivat koululaisten kokkikurssit verkkoon kevään poikkeusaikaan sopivalla tavalla

Opetusvideot ja reseptit sopivat niin yläkoulujen kotitaloustunnille kuin kotona yhdessä kokkaamiseen.

Tämä kevät ja korona-aika on poikkeuksellisen haastavaa sekä kouluissa että kotona. Yhteishyvä, Martat ja Ruokatieto ideoivat valmiita hyödynnettäviä etäopetusmateriaaleja kotitaloustunneille hyödynnettäväksi. Kolmen tuntikokonaisuuden tueksi kuvataan nuorille suunnatut Ässäkokki-reseptien opetusvideot verkkoon.

Oppituntien sisällöt on suunniteltu palvelemaan yläkoulujen kevään oppituntien opetussuunnitelmaa. Kotitalousopettajat voivat huoletta poimia sisällöistä rusinat pullasta ja toteuttaa oppitunnit omalle luokalle sopivalla laajuudella.

Ässäkokki-kokkausvideoilla esiintyvät Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen ja kotitalousopettaja ja Ruokatiedon ruokakasvatuksen asiantuntija Minttu Virkki. Videoilla kokataan Yhteishyvän ja Marttaliiton yhdessä laatimia Ässäkokki-kurssien reseptejä.

Reseptit ja opetusvideot sopivat yhtä lailla perheen nuorempien kokkien kanssa yhdessä kokkaamiseen.

Koululaisten kokkausvideot ja reseptit löytyvät Yhteishyvän sivuilta sekä martat.fi:stä täältä.

Kotitaloustuntien tuntisuunnitelmat oppilaiden kirjallisine tehtävineen on opettajien vapaasti hyödynnettävissä: www.ruokatieto.fi/ässäkokki

  • Tunti 1 Äitienpäiväaamiainen – juhlat perhepiirissä Ilahduta äitiä tai keväällä valmistuvaa perheenjäsentä herkullisella aamiaisella.
  • Tunti 2 Retkelle! Retkieväät lähimetsään, takapihalle, parvekkeelle tai olohuoneeseen.
  • Tunti 3 Arkiruoka Valmistetaan helppo, nopea ja maistuva arkiruoka.

Ruokakasvatustyötä koululaisille

S-ryhmä on tehnyt jo pitkään ruokakasvatustyötä sekä Marttaliiton että Ruokatiedon kanssa ja ideoinut yhdessä ruokakasvatuskumppaneiden kanssa uudenlaisia innostavia tapoja opettaa ruokataitoja ja fiksua kuluttamista.

Yhdessä Marttaliiton kanssa toteutetuilla Ässäkokkikursseilla opetetaan koululaisille satokausien mukaista kokkaamista ja arjen ruokataitoja. Viime vuonna kaupparetkiä toteutettiin yli 100. Ässäkokki-kursseja koululaisille on tehty jo lähes 300. Ruokatiedon kanssa luotu Retki kauppaan -opetuskokonaisuus vie koululaiset tutkimusretkelle lähimarkettiin. Kaupparetkien ja kokkikurssien taustalla on S-ryhmän vuonna 2017 julkaisema Ruokamanifesti, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista ruoka-alaa. Yksi manifestin teeseistä on lupaus edistää lasten terveellistä syömistä.

Lisätietoja