|

Aurinkoiset syysterveiset Lappeenrannasta!

Etelä-Karjalassa Ihan jees arki- hankkeen parissa syksyllä on tähän mennessä saatu yksi ryhmä onnellisesti päätökseen, toinen aloitettu ja kolmas alkamassa ensi viikolla. Nuorten kanssa työskentely on ollut innostavaa, ja onnistumisen elämykset ovat kurssien parasta antia niin ohjaajalle kuin osallistujillekin.

Elokuun puolella aloiteltiin yhteistyössä Imatran Intopajojen Steppi-pajan nuorten kanssa uusi ryhmä. Kurssikertojen aikana käytiin läpi mm. ruokarytmiä ja aamupalan merkitystä, jaettiin ja opittiin hyviä säästämisvinkkejä, keskusteltiin terveellisistä ruokavalinnoista ja kasviproteiinin lähteistä sekä perehdyttiin siivouksen saloihin. Punaviinitahran poisto suolan avulla olikin jo tuttu kikka, samoin sokeripalalla liesien puhdistaminen.

Kurssin aikana huomioitiin myös ryhmäläisten toiveita. Suosikkiherkku, syksyinen kaalilaatikko, valmistui pikaversiona pannulla. Muita nuorten toiveita olivat mm. aasialaiset ruuat (tehtiin hapanimelää soijawokkia) ja broileripastavuoka. Viimeisellä kerralla käytiin kaupassa ja kokkailtiin omien suunnitelmien mukaan ruokalajit. Vaikka kuinka suunniteltiin ja budjetoitiin, pienen K-marketin valikoimasta ei aivan pysytty asetetuissa budjeteissa!

Äskettäin aloitettiin uusi ryhmä Imatran Ohjaamossa. Viime kerralla kerrattiin ravintoarvomerkintöjä, joiden vertailu ryhmäläisille olikin aivan uutta. Herkullinen nyhtökauratortilla-lasagne vei kielen mennessään. Nyhtökaura olikin tuotteena nuorille ihan uusi, ja kommenttien mukaan todella positiivinen yllätys.

Ensi viikolla meillä alkaa uusi ryhmä Lappeenrannan seurakunnan kanssa yhteistyössä. Ryhmään on ilmoittautunut viisi osallistujaa, ja seurakunnan puolesta tulee myös pari työntekijää mukaan. Innolla odotan jo, mitä kaikkea päästään tämän uuden ryhmän kanssa kokeilemaan ja oppimaan!

Työn iloa, onnistumisen elämyksiä ja aurinkoista syksyä kaikille!

terveisin Anni