| |

Perunapitsa à la Saariston Martta

Tässäpä on pitsojen pitsa, josta perunan ystävät tykkää… kaikki tykkää!

Pitsan pohjan tekaisin paljonpuhutuilla Hungry Chef pizzajauhoilla. Ohjeen löysin näppärästi jauhopussista. Pitsan nälkä kun oli niin valtaisa, jouduin hyppäämään yön yli kohotuksen ja tein taikinan kolmen tunnin taktiikalla.

Pohjan teosta siirryin perunatäytteen tekoon…

6 isoa perunaa
1 hapan vihreä omena
puolikkaan sitruunan mehu
1 suolakurkku
1 pieni sipuli
pieniä kapriksia
turaus juoksevaa hunajaa
suolaa
pari rouskausta mustapippuria
oliiviöljyä

Keitä perunat napakoiksi. Jäähdytä ja lohko ne. Perunat ovat paremmin lohkottavissa, jos olet keittänyt ne jo edellisenä päivänä. Lisää perunalohkojen sekaan pilkotut sipuli, suolakurkku, omena ja kaprikset. Lisää sitruunamehu ja mausteet perunaseokseen. Liruta mieleinen määrä oliiviöljyä samalla sekoittaen. Anna täytteen tekeytyä parisen tuntia ennen pitsalle laittamista.

Pitsan pohjan pyörittelin käsin litteäksi. Perunatäytettä siihen päälle ja pitsa uuniin 250´C. Kauniin ruskeaksi paistuneen pitsan päälle vielä loraus oliiviöljyä ja ropsaus tuoretta timjamia. Perunapitsa, se on siinä!

Jos haluat vielä jotain extraa maukkaan perunapitsasi kylkeen, niin suosittelen kokeilemaan silakkaa. Itse paistoin uunissa muutamia silakkapihvejä, joita pääsi kylkiäiseksi toisen pitsani päälle.