| |

Jouluomppuset

 

Luulenpa, että tämä ihanan suussasulavainen omenapähkinäherkku vie kielen mennessään! Pistähän resepti kokeiluun ja tarjoile juhlapöydän väelle…

 

Otin 10 pientä kotimaista omenaa, joista poistin siemenkodat.

 

Pistin pannulle voita (100 g) ja sulatin sen yhdessä fariinisokerin (1,5 dl) kanssa. Otin ja rouhin veitsellä kaapista löytämäni loput mantelit, pekaani- ja hasselpähkinät (2 dl). Pähkinät nakkasin sulan voisokeriseoksen joukkoon. Kardemummaa (1 tl) pääsi myös hautumaan makean kylkeen. Enää sekaan tarvittiin murusteltuja piparkakkuja (noin 5 kpl).

 

Siinäpä tuota seosta haudutellen ja hämmentäen, pyöritellen hetken verran.

 

Omenat asettelin uunivuokaan. Pannulta pistelin lusikalla täytettä omppuihin… eikä niin nuukaa jos sitä menee ohi omenan.

 

Uunin lämmöillä 200´kypsytellen.

 

 

Jouluomppuset ovat mitä parhainta herkuteltavaa kera vaniljasoosin tai vaniljajäätelön. Namskis!

 

 

 

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Kommentit (1)

  1. Luulen, en tosin tiedä, vihreiden tomaattien säilönnässä olevan jujuna se yön yli suolaus ja sitten liemen poiskaato. Eli uskon siinä sivussa poistuvan sitä haitallista lievästi myrkyllistä ainettakin.
    Hyvää on ollut, kuollutkaan en vielä ole ollut. Minä sain tämän kutakuinkin samantapaisen reseptin Valamon peruna.

    Noita jouluisia omenia teen seuraavaksi, vaikka jouluun aikaa onkin.

Jätä kommentti

*