| |

Nokkossoppaa

 

Tässäpä vasta herkkujen herkku! Soppa joka vallan mainiosti kelpaa vaikka keväiseen juhlapöytäänkin.

 

1 sipuli

100 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

litran verran tuoreita nokkosia

suolaa

Pilko ja kuullota sipuli puolessa voimäärässä. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Lisää maito ja vedessä ryöpätyt nokkoset. Kuumenna soppa kiehuvaksi ja lisää loput voista. Surauta soppa sauvasekoittimella hienoksi. Lisää suolaa. Tarjoile keitettyjen kanamunan puolikkaiden kanssa ja lisää annokseen vielä vaikkapa vaahteran kukintoja.

 

 

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu