| |

Uunicheddarpotut

 

Pese perunat ja tee niihin tiheään mahdollisimman syviä viiltoja. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä tai voilla. Asettele perunat vuokaan ja lorauta vielä päällekkin öljyä tai voinokareet. Siitäpä sitten vuokaa uunin lämpöön, 200´C.

 

 

Kun perunat alkavat kypsymään ja viillot alkavat avautumaan ota ne uunista ja murustele tai asettele pikkunokareita cheddaria (esim. Kolatun Juustolan Martta-cheddar) viiltokohtiin. Ropsuttele päälle korppujauhoa. Ripsuttele halutessasi chiliäkin ja jatka sitten pottujen paistamista.

 

 

Potut ovat valmiita kun ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin rapean ruskean pinnan. Tunnin verran siihen menee, riippuen tietty perunan koosta. Päälle voi nakata vaikka kuusenkerkkiä ja karpaloita, toki muutkin tilpehöörit käyvät. Suolaakin niille kannattaa myllystä rouskauttaa.

Pottuja tarjosin tällä kertaa peuraburgerin kylkiäisenä ja kermaviilistä tein valkosipulikurkkudipin kaveriksi.

 

 

 

 

<!

Olen Piia Petäjäjärvi, Saariston Martta. Kodista, ruoasta ja aidosta maalaiselämästä kertovassa blogissani vien teidät Kemiönsaarelle vanhan kyläkoulun pihapiiriin.

Jätä kommentti

*

Jaa sivu