Kevättä kattilassa -villivihanneskurssi PERUTTU

Luonto tarjoaa meille poimittavaksi ja syötäväksi monenlaisia kasveja ja yrttejä. Kurssilla tutustutaan muutamaan syötävään ja helposti tunnistettavaan luonnonvaraiseen kasviin. Pohdimme, mitä kasvinosaa hyödynnetään ruoanvalmistuksessa ja yrttijuomissa ja milloin on niiden paras keruuaika. Annetaan vinkkejä villivihannesten käyttöön ruoanvalmistuksessa, valmistetaan niistä monenlaista syötävää, joita maistellaan kurssin lopulla. Valmistetaan maistiaisiksi myös ihania kuumia yrttijuomia ja testaillaan, miten luonnonyrtit

Peruttu, Hurmaavat voileipäkakut, Imatra, Mansikkalan koulukeskus, uusi aika

Voileipäkakut sopivat juhlaan kuin juhlaan, sillä ne hurmaavat vuodesta toiseen ja koristavat samalla juhlapöydän. Niitä voi tarjota myös aterian alkupalana tai välipalana. Tule voileipäkakkukurssille Imatran Mansikkalan koulukeskuksen opetuskeittiöön, jossa valmistamme näyttäviä, herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja. Valmistamme: Kreikkalaista broilerikakkua, Savulohileivoksia, Tapas- ja Hyydytettyä voileipäkakkua sekä vegaaneille sopivan Kasvisvoileipäkakun.              

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Imatran pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Me-talo

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Lappeenrannan pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Peruttu, Kokataan yhdessä- lapsille ja vanhemmille yhteinen etäkokkauskurssi 2.3. klo 13-15

Huomio kaikki vanhemmat, isovanhemmat, kummit tai muut  lasten läheiset, jotka vietätte yhdessä koululaisten kanssa talvilomaviikkoa. Innostukaa mukaan etäkurssille Teams-alustan kautta, jossa pääsette yhdessä kokkailemaan kotikeittiössänne kotitalousasiantuntijan ohjauksessa. Valmistamme samanaikaisesti etänä maukkaan välipalakokonaisuuden: Retkiquesadillat, Salaattivartaat, Mustaherukka-banaanismoothien ja suklaisen herkun Rocky Roadin. Kurssin jälkeen pääsette nauttimaan välipaloista yhdessä omassa kotikeittiössänne. Tietoa etäkurssista: Kurssi järjestetään etänä keskiviikkona 2.3.2022 klo

ILMASTOvälipala ja ekosiivous -TEAMS

Millä nikseillä terveellinen ja maistuva välipala saadaan ilmastoystävälliseksi? Vinkit ekosiivoojalle! ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hanke on toteuttanut mielenkiintoisia koulutuksia ja paljon hyvää materiaalia. Nyt on aika tehdä kertaus teemoilla ILMASTOvälipalaa ja ILMASTOsiivous ja esitellä uunituore työpajamateriaali, jolla vapaaehtoiset voivat viedä oppimaansa eteenpäin lapsille lähikoululla, pikkukokkikerhoissa, lapsenlapsille, naapurinlapsille… Esitellään hankkeen tuottamat kivat videot. Jaetaan kokemuksia, ideoidaan tulevaa.

Juurileipäkurssi aloittelijoille, TÄYNNÄ

Vaalean hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojan aromikkaalla tuoksulla ja maulla. Paksunrapea kuori antaa erityisen aromikkaan maun leipään. Kurssilta saat mukaasi oman vaalean hapanjuuren ja leipäpitoisen iltapalan. Tietoa kurssista Lappeenranta 10.3.2022 klo 16.30-20.00 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin hinta marttajäsenille 33€, ei-jäsenille 38€ (sisältää opetuksen, ohjeet, leipäjuuren ja iltapalan)

Teams etäketjukoulutus – Makua mausteilla! Etelä-Karjalan Martat ry:n jäsenille klo 10-11.30

Tervetuloa mukaan Marttojen etäketjukoulutukseen Teams-alustan kautta. Saat viimeisimmät tiedot ja opit mausteista, perusasioita makuaistista, erilaisista mauista sekä muista aisteista ja niiden merkityksestä ruokailukokemuksessa. Ketjukoulutuksessa jokainen pääsee ensin osallistumaan Martan makukouluun etänä, jonka jälkeen käymme läpi, miten se järjestetään. Koulutuksen jälkeen osaat kertoa ruokailuun liittyvistä aisteista, eri mauista ja viedä opittua eteenpäin. Tutustumme uuteen Marttojen ja

Teams etäketjukoulutus – Makua mausteilla! Etelä-Karjalan Martat ry:n jäsenille! klo 16.30-18

Tervetuloa mukaan Marttojen etäketjukoulutukseen Teams-alustan kautta. Saat viimeisimmät tiedot ja opit mausteista, perusasioita makuaistista, erilaisista mauista sekä muista aisteista ja niiden merkityksestä ruokailukokemuksessa. Ketjukoulutuksessa jokainen pääsee ensin osallistumaan Martan makukouluun etänä, jonka jälkeen käymme läpi, miten se järjestetään. Koulutuksen jälkeen osaat kertoa ruokailuun liittyvistä aisteista, eri mauista ja viedä opittua eteenpäin. Tutustumme uuteen Marttojen ja