Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Imatran pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Me-talo

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Lappeenrannan pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Peruttu, Kokataan yhdessä- lapsille ja vanhemmille yhteinen etäkokkauskurssi 2.3. klo 13-15

Huomio kaikki vanhemmat, isovanhemmat, kummit tai muut  lasten läheiset, jotka vietätte yhdessä koululaisten kanssa talvilomaviikkoa. Innostukaa mukaan etäkurssille Teams-alustan kautta, jossa pääsette yhdessä kokkailemaan kotikeittiössänne kotitalousasiantuntijan ohjauksessa. Valmistamme samanaikaisesti etänä maukkaan välipalakokonaisuuden: Retkiquesadillat, Salaattivartaat, Mustaherukka-banaanismoothien ja suklaisen herkun Rocky Roadin. Kurssin jälkeen pääsette nauttimaan välipaloista yhdessä omassa kotikeittiössänne. Tietoa etäkurssista: Kurssi järjestetään etänä keskiviikkona 2.3.2022 klo

ILMASTOvälipala ja ekosiivous -TEAMS

Millä nikseillä terveellinen ja maistuva välipala saadaan ilmastoystävälliseksi? Vinkit ekosiivoojalle! ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hanke on toteuttanut mielenkiintoisia koulutuksia ja paljon hyvää materiaalia. Nyt on aika tehdä kertaus teemoilla ILMASTOvälipalaa ja ILMASTOsiivous ja esitellä uunituore työpajamateriaali, jolla vapaaehtoiset voivat viedä oppimaansa eteenpäin lapsille lähikoululla, pikkukokkikerhoissa, lapsenlapsille, naapurinlapsille… Esitellään hankkeen tuottamat kivat videot. Jaetaan kokemuksia, ideoidaan tulevaa.

Juurileipäkurssi aloittelijoille, TÄYNNÄ

Vaalean hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojan aromikkaalla tuoksulla ja maulla. Paksunrapea kuori antaa erityisen aromikkaan maun leipään. Kurssilta saat mukaasi oman vaalean hapanjuuren ja leipäpitoisen iltapalan. Tietoa kurssista Lappeenranta 10.3.2022 klo 16.30-20.00 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin hinta marttajäsenille 33€, ei-jäsenille 38€ (sisältää opetuksen, ohjeet, leipäjuuren ja iltapalan)

Teams etäketjukoulutus – Makua mausteilla! Etelä-Karjalan Martat ry:n jäsenille klo 10-11.30

Tervetuloa mukaan Marttojen etäketjukoulutukseen Teams-alustan kautta. Saat viimeisimmät tiedot ja opit mausteista, perusasioita makuaistista, erilaisista mauista sekä muista aisteista ja niiden merkityksestä ruokailukokemuksessa. Ketjukoulutuksessa jokainen pääsee ensin osallistumaan Martan makukouluun etänä, jonka jälkeen käymme läpi, miten se järjestetään. Koulutuksen jälkeen osaat kertoa ruokailuun liittyvistä aisteista, eri mauista ja viedä opittua eteenpäin. Tutustumme uuteen Marttojen ja

Teams etäketjukoulutus – Makua mausteilla! Etelä-Karjalan Martat ry:n jäsenille! klo 16.30-18

Tervetuloa mukaan Marttojen etäketjukoulutukseen Teams-alustan kautta. Saat viimeisimmät tiedot ja opit mausteista, perusasioita makuaistista, erilaisista mauista sekä muista aisteista ja niiden merkityksestä ruokailukokemuksessa. Ketjukoulutuksessa jokainen pääsee ensin osallistumaan Martan makukouluun etänä, jonka jälkeen käymme läpi, miten se järjestetään. Koulutuksen jälkeen osaat kertoa ruokailuun liittyvistä aisteista, eri mauista ja viedä opittua eteenpäin. Tutustumme uuteen Marttojen ja

Kestävä arki ja vastuulliset ruokavalinnat

Miten sinä voit vaikuttaa siihen, että yksi maapallo riittää meille kaikille? Kestävästi Kaakossa -hankkeen verkkokurssisarjan tavoitteena on kestävän kehityksen näkökulmien parempi huomioiminen arjessa. Ilmoittaudu kurssille viimeistään kurssipäivän kello 12 mennessä. Saat kurssille liittymislinkin sähköpostiisi. 1. Kestävä arki ja vastuulliset ruokavalinnat ti 4.1. kello 16.30-17.30 Kurssilla saat neuvoja hiilijalanjäljen pienentämiseen omassa arjessa ja miten voi jokapäiväisillä

PERUTTU Makua mausteilla – ruoanvalmistuskurssi, Imatra

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tule mukaan ruokakurssille, jossa tutustumme yhdessä erilaisiin ruokakulttuureihin ja tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia. Perinteisiä ja yllättäviä makupareja! Kolmetuntisen kurssikerran aikana saat tietoa ja taitoa mausteista ja niiden käytöstä sekä intoa ja makua arkiruoanvalmistukseen, erityisesti kasvisruokien maustamiseen. Valmistamme kurssilla ateriakokonaisuuden: ”alku- pää-