Martat vinkkaa – Erilaiset puurot Me -talo

Puurot ovat arkiruokaa parhaimmillaan! Moni aloittaa päivänsä aamupuurolla tai korvaa sillä kevyen aterian. Lapsille se on oiva välipala. Puuron terveydelliset vaikutukset on tutkimuksin vahvistettu. Nopeasti kypsyviä, edullisia raaka-aineita on monipuolinen valikoima, eikä nykyajan keittoastioissa puuro pala pohjaan. Tervetuloa hakemaan vinkkejä erilaisten puurojen valmistukseen ja kuulemaan Marttojen kehitysyhteistyöstä. Samalla voit tutustua Martat -sovellukseen, jonka kautta saat

ILMASTOvälipala-koulutus, Imatra

Ympäristöasiat ja yhteinen tekeminen lasten ja ihan tavallisten aikuisten kanssa yhdistyy ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hankkeessa. Koululaisten säännöllisen ateriarytmin ja jaksamisen takaavat monipuoliset välipalat. Koulutuksessa valmistamme maistuvaa, ilmastokestävää ja terveellistä välipalaa koululaiselle. Ilmastoystävällisyys huomioidaan kasvispainotteisuudella, suosimalla avomaalla kasvaneita juureksia, marjoja, kotimaisuutta, satokausiajattelua ja kohtuullisuutta. Tähteiden hyödyntäminen ja vaikkapa hävikkismoothie pienentävät välipalan ilmastokuormaa. Koulutuksessa pohdimme, kuinka järjestää

Martat vinkkaa – Erilaiset puurot!

Lokakuu on puurojen sesonkia ja perinteisesti Martat ovat viettäneet silloin puurokuuta. Tapoja viettää puurokuuta on monia, niin kuin on eri puolella maailmaa erilaisia viljoja ja puurokulttuureja, joten samaan aikaan Martat ovat yleensä tempaisseet kansainvälisten hankkeiden puolesta. Kehitysyhteistyötä marttajärjestössä on tehty jo 41 vuoden ajan. Tule hakemaan vinkkejä erilaisten puurojen valmistukseen ja kuulemaan tämän päivän Marttojen

ILMASTOvälipala-koulutus, Lappeenranta

Ympäristöasiat ja yhteinen tekeminen lasten ja ihan tavallisten aikuisten kanssa yhdistyy ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hankkeessa. Koululaisten säännöllisen ateriarytmin ja jaksamisen takaavat monipuoliset välipalat.  Koulutuksessa valmistamme maistuvaa, ilmastokestävää ja terveellistä välipalaa koululaiselle. Ilmastoystävällisyys huomioidaan kasvispainotteisuudella, suosimalla avomaalla kasvaneita juureksia, marjoja, kotimaisuutta, satokausiajattelua ja kohtuullisuutta. Tähteiden hyödyntäminen ja vaikkapa hävikkismoothie pienentävät välipalan ilmastokuormaa. Koulutuksessa pohdimme, kuinka järjestää

Ässäkokki -kurssi 28.10.2021 klo 10-12.30

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla kokkaillaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruokaa. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Tietoa kurssista Lappeenranta 28.10.2021 klo 10.00-12.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Maksuton Kurssien yleiset ehdot löytyvät täältä Kurssille ilmoittautuminen Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla lippu kurssille. Ilmoittautuminen on

Ässäkokki -kurssi 27.10.2021 klo 10-12.30

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla kokkaillaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruokaa. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Tietoa kurssista Lappeenranta 27.10.2021 klo 10.00-12.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Maksuton Kurssien yleiset ehdot löytyvät täältä Kurssille ilmoittautuminen Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla lippu kurssille. Ilmoittautuminen on

Martat vinkkaa – Erilaiset puurot!

Lokakuu on puurojen sesonkia ja perinteisesti Martat ovat viettäneet silloin puurokuuta. Tapoja viettää puurokuuta on monia, niin kuin on eri puolella maailmaa erilaisia viljoja ja puurokulttuureja, joten samaan aikaan Martat ovat yleensä tempaisseet kansainvälisten hankkeiden puolesta. Kehitysyhteistyötä marttajärjestössä on tehty jo 41 vuoden ajan. Tule hakemaan vinkkejä erilaisten puurojen valmistukseen ja kuulemaan tämän päivän Marttojen

Hyvän mielen eväät -etäryhmä

Järjestämme yli 65 -vuotiaille kuuden kerran etäkurssin Teams -sovelluksen avulla. Kokoontumispäivä on tiistaisin klo 13-14.30. Ensimmäinen kokoontuminen on 21.9.2021. Ilmoittaudu mieluiten kuvan alla olevasta painikkeesta ”lisää osallistuja”

Martat vinkkaa – Lusikka soppaan

Lappeenrannan pääkirjaston ala-aulassa to 26.8. kello 13-15. Lusikka soppaan – konstailemattomuus ja keveys pitävät yllä keittojen suosiota. Tule hakemaan ideoita erilaisiin keittoihin ja saat samalla Lusikka soppaan -keittokirjasen. Tervetuloa kaikille…

Juhlitaan kotona -ruokakurssi

Martat viettävät superkuuta! Etelä-Karjalan- ja Kymenlaakson Martat ry juhlivat tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta! On juhlan aika. Tule mukaan juhlimaan kanssamme verkkoruokakurssille, jossa valmistamme yhdessä juhla-aterian kunnioittaen vuosien yhteistä Marttojen ruokataivalta. Näihin vuosiin mahtuu erilaisia ruokakursseja, joista on saatu monenlaisia onnistumisen kokemuksia, opittu yhdessä tietoja ja taitoja arkeen ja juhlaan. Ruoka, erilaiset raaka-aineet läheltä ja kaukaa