Juhlitaan kotona -ruokakurssi

Martat viettävät superkuuta! Etelä-Karjalan- ja Kymenlaakson Martat ry juhlivat tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta! On juhlan aika. Tule mukaan juhlimaan kanssamme verkkoruokakurssille, jossa valmistamme yhdessä juhla-aterian kunnioittaen vuosien yhteistä Marttojen ruokataivalta. Näihin vuosiin mahtuu erilaisia ruokakursseja, joista on saatu monenlaisia onnistumisen kokemuksia, opittu yhdessä tietoja ja taitoja arkeen ja juhlaan. Ruoka, erilaiset raaka-aineet läheltä ja kaukaa

Hyvät ruokasienet tutuksi -luento

Tule opiskelemaan kanssamme hyviä ruokasieniä! Luento käynnistuu tutustumalla ensin sienisukuihin. Sienimaailman hahmottaminen helpottuu. Lajituntemus-osiossa tutustutaan perusteellisesti muutamaan hyvään ruokasieneen ja opitaan erottamaan ne näköislajeista. Luennolla annetaan käyttövinkkejä käsittelyyn ja ruoanvalmistukseen. Pohditaan myös, mikä säilöntätapa soveltuu lajeille parhaiten. Lopuksi tehdään pieni katsaus myrkyllisiin sieniin.   Luento toteutetaan Martta-akatemian sähköisellä oppimisalustalla. Oletko uusi Martta-akatemiassa? Jotta voit osallistua

Sienineuvontaa Kalamarkkinoilla

Sienineuvontaa Muikku ja pottu -kalamarkkinoilla Lappeenrannan satamatorilla. Esillä kauden sieniä. Neuvontapisteessä opastusta sienten lajituntemukseen sekä käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Tapahtumaan voi tuoda sieniä tunnistettavaksi.

Martat vinkkaa: Sienineuvontaa, Me-talo Lpr

Tervetuloa tutustumaan kauden sienisatoon! Neuvontapisteessä opastusta sienten lajituntemukseen ja vinkkejä käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittatumista. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Martat vinkkaa: Sienineuvontaa, Imatran pääkirjasto

Tervetuloa tutustumaan kauden sienisatoon! Neuvontapisteessä opastusta sienten lajituntemukseen sekä vinkkejä käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Sieniä voi tuoda tunnistettavaksi. Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Martat vinkkaa: Sienineuvontaa, Ruokolahden kunnankirjasto, peruttu

Tervetuloa tutustumaan kauden sienisatoon! Neuvontapisteessä opastusta sienten lajituntemukseen sekä vinkkejä käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Sieniä voi tuoda tunnistettavaksi. Tapahtuma on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lasten sienipolku

Tervetuloa mukaan lasten ohjatulle sieniretkelle! Kokoonnutaan Mikonsaaren luontopolun parkkipaikalle, osoite Mikonsaarentie 345. Kokoontumispaikalla annetaan tarkemmat ohjeet retkelle. Lapset osallistuvat retkelle aikuisten kanssa, jotka huolehtivat heistä retken ajan. Ilmoittautukaa mukaan alla olevan ilmoittautumispainikkeen kautta. Mukaan retkelle sään mukainen vaatetus ja maastoon sopivat jalkineet, juotavaa, omat eväät, sienikori ja -veitsi. Retki järjestetään yhteistyössä Saimaan Latu ry:n kanssa.

Sienitapahtuma Lpr kirjastolla

Tervetuloa tutustumaan kauden sieniin Sieninäyttely ja -neuvontaa, sienten tunnistusta, vinkkejä sienten käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!  

Villiyrtit juoma-aineksina -luento

Villiyrteistä saa ihania juomia! Luennolla tutustutaan muutamaan luonnonvaraiseen yrttiin, joita voi käyttää juoma-aineksena. Tutustutaan yrttien lajituntemukseen, kerättäviin kasvinosiin sekä keruuaikoihin. Opastetaan myös, kuinka hiostamalla saadaan syvennettyä yrttien makua ja parannettua tuoksua. Luennolle ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla linkki, jolla he pääsevät liittymään TEAMS-luennolle. Koulutus järjestetään yhdessä Opintotoiminnan Keskusliitto Siviksen kanssa. Ohjeet Teams kokoukseen liittymiseen

Villivihannekset kotikeittiössä -luento

Luonnonyrtit ja villivihannekset monipuolistavat keväisiä aterioita ja tuovat raikkaita makuja ja hyviä ravinteita. Villivihannesten parasta käyttö- ja keräilyaikaa ovat kevät ja alkukesä. Luennolla tutustutaan kolmeen villivihannekseen: nokkoseen, voikukkaan ja vuohenputkeen. Pohditaan, mitä kasvinosaa kerätään ja milloin keruu kannattaa tehdä. Annetaan myös käyttövinkkejä  ruoanvalmistukseen. Luennolle ilmoittautuneille lähetettään sähköpostilla linkki, jolla he pääsevät liittymään TEAMS-luennolle. Koulutus järjestetään