Sienineuvontaa Lappeenrannan Satamatorilla

Martat viettää valtakunnallista sienipäivää la 29.8. Samana päivänä Sataman valot- tapahtuma Lappeenrannan satama-alueella Etelä-Karjalan Martat järjestää sienineuvontaa satamassa klo 16-18:00 Vohvelikioskin läheisyydessä. Neuvontapisteessä näyttely kauden sienistä. Opastusta sienten käsittelyyn, käyttöön ja säilöntään. Neuvontapisteeseen voi tuoda sieniä tunnistettavaksi.

Luonnonyrtit juoma-aineksina -verkkoluento

Koivu – kuusenkerkkä – vadelma Keväisiä makuja! Verkkokurssilla annetaan vinkkejä, kuinka koivusta, kuusenkerkästä sekä vadelmasta voi valmistaa ihania haudutettuja yrttijuomia, smoothieta ja kuusenkerkkäjuomaa. Perehdytään myös hiostamiseen, jolla juoma-ainesten maku ja tuoksu syvenee. Ilmoittaudu luennolle  26.5.2020 mennessä (Lisää osallistuja  –> Täytä yhteystiedot –> Paina Lähetä. Mikäli haluat samalla lisätä tosien osallsitujan, paina lisää osallistuja) Laita ilmoittautumiseen toimiva sähköpostiosoite,

Luonnonyrtit juoma-aineksina -verkkoluento

Koivu – kuusenkerkkä – vadelma Keväisiä makuja! Verkkokurssilla annetaan vinkkejä, kuinka koivusta, kuusenkerkästä sekä vadelmasta voi valmistaa ihania haudutettuja yrttijuomia, smoothieta ja kuusenkerkkäjuomaa. Perehdytään myös hiostamiseen, jolla juoma-ainesten maku ja tuoksu syvenee. Ilmoittaudu luennolle  26.5.2020 mennessä (Lisää osallistuja  –> Täytä yhteystiedot –> Paina Lähetä. Mikäli haluat samalla lisätä tosien osallsitujan, paina lisää osallistuja) Laita ilmoittautumiseen toimiva sähköpostiosoite,

Keväiset villivihannekset -verkkoluento

Nokkonen – voikukka – vuohenputki Villivihanneskausi on parhaimmillaan! Ne ovat ravintorikas ja maukas lisä keväiseen ruoanvalmistukseen. Verkkoluennolla opastetaan käyttämään nokkosta, voikukkaa ja vuohenputkea. Tutustutaan niiden lajituntemukseen ja keruuseen sekä annetaan vinkkejä, kuinka niitä käytetään ruoanvalmistuksessa ja salaateissa. lmoittaudu luennolle  24.5.2020 mennessä ( Lisää osallistuja  –> Täytä yhteystiedot –> Paina Lähetä. Mikäli haluat samalla lisätä tosien osallsitujan,

Keväiset villivihannekset -verkkoluento

Nokkonen – voikukka – vuohenputki Villivihanneskausi on parhaimmillaan! Villivihannekset ovat ravintorikkaita ja maukas lisä keväiseen ruoanvalmistukseen. Verkkoluennolla opastetaan käyttämään nokkosta, voikukkaa ja vuohenputkea. Tutustutaan niiden lajituntemukseen ja keruuseen sekä annetaan vinkkejä, kuinka niitä käytetään ruoanvalmistuksessa ja salaateissa. lmoittaudu luennolle  24.5.2020 mennessä ( Lisää osallistuja  –> Täytä yhteystiedot –> Paina Lähetä. Mikäli haluat samalla lisätä tosien osallsitujan,

Koululaisten kokkikurssi PERUTTU

Kurssi perutaan koronatilanteen vuoksi, kurssimaksut palautetaan. Järjestämme koululaisten kokkikurssin, jossa valmistetaan monipuolisesti ruokia ja leivonnaisia sekä välipaloja. Kurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssi on suunnattu 7-12 -vuotiaille koululaisille. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja päivän aterian molempina kurssipäivinä. Kahden kerran kurssin hinta on 30 euroa. Tietoa kurssista Lappeenranta 1.-2.6.2020 klo 10.30-12.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin hinta 30€

Ihanat kakut -kurssi PERUTTU

Kurssi peruttu koronavirustilanteen takia. Kakkujen leipominen ja niillä herkuttelu ovat sekä kotoisia että ylellisiä nautintoja, jotka tuottavat hyvää oloa. Ne eivät ole välttämätön osa ruokavaliotamme, mutta  sielulle kovin tarpeellisia silloin tällöin nautittuna. Kakut tekevät hetkestä erityisen. Kakkukurssilla valmistetaan 4-5 erilaista kakkua, kuten suolapähkinä-kinuskisuklaakakkua, mustaherukkakierrekakkua ja vegaanista mansikka-turkinpippurikakkua. Illan päätteeksi maistellaan kakkuja kahvin ja teen kanssa.

Ihanat kakut -kurssi PERUTTU

Kurssi on peruttu koronavirustilanteen takia. Kakkujen leipominen ja niillä herkuttelu ovat sekä kotoisia että ylellisiä nautintoja, jotka tuottavat hyvää oloa. Ne eivät ole välttämätön osa ruokavaliotamme, mutta  sielulle kovin tarpeellisia silloin tällöin nautittuna. Kakut tekevät hetkestä erityisen. Kakkukurssilla valmistetaan 4-5 erilaista kakkua, kuten suolapähkinä-kinuskisuklaakakkua, mustaherukkakierrekakkua ja vegaanista mansikka-turkinpippurikakkua. Illan päätteeksi maistellaan kakkuja kahvin ja teen

Maailman suurin marttailta, Lappeenranta

Tervetuloa Maailman suurimpaan marttailtaan Lappeenrannan kirjastoon tutustumaan mielenkiintoisiin neuvontateemoihimme: Nyt tehdään hyvää – ruokaa kestävään arkeen Miksi pakkausmerkinnät Kestävä arki Energiajärkeä joka kotiin Tapahtumassa neuvontapisteitä, visailuja, yhdessäoloa, tarjoilua. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksuton.

Juurileipäkurssi aloittelijoille PERUTTU

Kurssi peruttu koronavirustilanteen takia. Vaalean hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojan aromikkaalla tuoksulla ja maulla. Paksunrapea kuori antaa erityisen aromikkaan maun leipään. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren ja leipäpitoisen iltapalan. Tietoa kurssista Lappeenranta 19.2.2020 klo 16.30-19.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin hinta marttajäsenille 30€, ei-jäsenille 35€ (sisältää opetuksen, ohjeet