Makuja Japanista -ruoanvalmistuskurssi Imatralla

Japanilaisen ruoan -kurssilla pääosassa ovat erilaiset sushit, kuten maki, temaki, uramaki, gunkanmaki ja negiri. Sushien lisäksi tehdään misokeittoa ja jälkiruoaksi japanilaisia uuniomenoita. Japanilaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Opintokeskuksen kanssa.

Makuja Japanista -ruoanvalmistuskurssi Lappeenrannassa

Japanilaisen ruoan -kurssilla pääosassa ovat erilaiset sushit, kuten maki, temaki, uramaki, gunkanmaki ja negiri. Sushien lisäksi tehdään misokeittoa ja jälkiruoaksi japanilaisia uuniomenoita. Japanilaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun.

Hirvestä hyvää -ruokakurssi, Lappeenranta

Hirvenliha on oikeaa lähiruokaa, josta saa monenlaisia herkkuja. Tule mukaan maukkaalle kurssille, jossa valmistetaan riista-ateriakokonaisuus. Opit käyttämään monipuolisesti hirvenlihaa, unohtamatta maukkaita lisäkkeitä ja jälkiruokia. Lisäksi saat mukaasi reseptivihkosen. Lisätiedot: tuija.kokkonen@martat.fi Kurssin yleiset ehdot löydät täältä:

Peruttu Maukkaita makkaroita itse tehden, Lappeenranta

Makkaran teko on hauskaa puuhaa ja itse tehden saa oman maun mukaista ja sellaisia kuin haluat. Omatekoisesta makkarasta tietää myös, mitä raaka-aineita siihen on käytetty. Kurssi sisältää: tietoa makkaran valmistamisesta kotikonstein vinkkejä erilaisten raaka-aineiden käyttöön ja mistä suolia saa maukkaan makkaran salaisuudet kolmen erilaisen makkaran valmistuksen ja maistiaiset Kurssi on suunnattu aloittelijoille. Kurssin yleiset ehdot

Taivaallinen Toscana -ruokakurssi, Lappeenranta

Tervetuloa mukaan kurssille, jossa nautitaan Toscanan perinteikkään ja maailmankuulun keittiön herkkuja! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja maukasta ja se perustuu sesongin raaka-aineisiin, jossa erilaiset pavut, värikkäät kasvikset ja tuoksuvat yrtit muodostavat yhdessä lihan, kalan, juuston ja oliiviöljyn kanssa herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla ateriakokonaisuuden, jossa alkupalan jälkeen nautitaan varsinainen ruoka, unohtamatta jälkiruokaa ja mantelikeksejä. Kurssin

Martat vinkkaa – Välipalalla on väliä!, Me-talo, Lappeenranta

Hyvä välipala siivittää jaksamista aterialta toiseen ja tukee jaksamista ja suorituskykyä. Riittävä, monipuolinen ja oikein rytmitetty syöminen ovat ravitsemuksen kulmakivet, mutta millainen on hyvä välipala? Suklaapatukka? Hampurilainen ja limppari? No, eivät ole. Niissä on kyllä energiaa, mutta pitävät virkeänä vain hetkisen. Muista, että jatkuva napostelukaan ei ole hyväksi.   Mitä sitten välipalaksi? Tule hakemaan vinkkejä

Martat vinkkaa – Välipalalla on väliä!, Imatran pääkirjasto

Hyvä välipala siivittää jaksamista aterialta toiseen ja tukee jaksamista ja suorituskykyä. Riittävä, monipuolinen ja oikein rytmitetty syöminen ovat ravitsemuksen kulmakivet, mutta millainen on hyvä välipala? Suklaapatukka? Hampurilainen ja limppari? No, eivät ole. Niissä on kyllä energiaa, mutta pitävät virkeänä vain hetkisen. Muista , että jatkuva napostelukaan ei ole hyväksi.   Mitä sitten välipalaksi? Tule hakemaan

Marttojen säilöntäkoulu aloittelevalle tai kokeneelle säilöjälle

Marjojen pakastaminen on tuttua puuhaa, mutta entä kasvisten? Kuumentamatta pakastettaviksi sopivat mm. ruohosipuli, tilli ja persilja, mutta entä jos haluan pakastaa juureksia? Silloin kasvisten rakenne saadaan säilymään ryöppäyksen eli esikiehautuksen avulla. Esikiehautetuista kasviksista voi tehdä valmiita sekoituksia, esimerkiksi borssi- ja kesäkeittoa varten. Entäpä jos tänä vuonna kokeilisin umpioida luumuja tai kirsikoita? Tule hakemaan näitä ja

Martat vinkkaa –Marttojen säilöntävinkit aloittelevalle tai kokeneelle säilöjälle, Lappeenrannan pääkirjasto

Marjojen pakastaminen on tuttua puuhaa, mutta entä kasvisten? Kuumentamatta pakastettaviksi sopivat mm. ruohosipuli, tilli ja persilja, mutta entä jos haluan pakastaa juureksia? Silloin kasvisten rakenne saadaan säilymään ryöppäyksen eli esikiehautuksen avulla. Esikiehautetuista kasviksista voi tehdä valmiita sekoituksia, esimerkiksi borssi- ja kesäkeittoa varten. Entäpä jos tänä vuonna kokeilisin umpioida luumuja tai kirsikoita? Tule hakemaan näitä ja

Martat vinkkaa – Kananmunaa kaikin tavoin – Ideoita keittiöön ja askarteluun, Me-talo, Lappeenranta

Kananmuna kuuluu Marttojen historiaan, on monipuolinen, edullinen, hyvin säilyvä ruoka-aine ja sitä voi käyttää myös puutarhanhoidossa, askartelussa ja kauneudenhoidossa. Hae ideoita monipuolisen kananmunan käytöstä, niin ruokaherkkujen valmistamiseen, kuin askarteluun. Neuvontaa annetaan klo 14-16 välisenä aikana, joten voit käväistä hakemassa vinkkejä sinulle sopivana aikana Marttojen kotitalousasiantuntijalta. Ei ennakkoilmoittautumisia! Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.