Ässäkokkikurssi koululaisille Taavetissa 12.6. klo 10-13

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Keskiviikkona

Ässäkokkikurssi koululaisille Lappeenranta 6.6. klo 10-13

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Torstaina

Ässäkokkikurssi koululaisille Savitaipaleella 4.6. klo 10-13

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Tiistaina

Ässäkokkikurssi koululaisille Parikkalassa 3.6. klo 10-13

Etelä-Karjalan Martat järjestää yhdessä Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa Ässäkokki-kurssin. Maksuton kurssi on suunnattu 8–12-vuotiaille koululaisille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Maanantaina

Kesäkivaa koululaisille kokkikurssi 10.-11.6 klo 10.30

Järjestämme koululaisten kokkikurssin, jossa valmistetaan monipuolisia ruokia, leivonnaisia ja välipaloja. Kurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssi on suunnattu 7-12 vuotiaille lapsille. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja monipuolisen aterian molempina päivinä. Kurssi-ilmoittautuminen sulkeutuu viikko ennen kurssia. Kahden kerran kurssin hinta on 30 euroa. Jos olet ilmoittautunut etkä pääsekään kurssille, voit pyytää jonkun muun tilallesi. Ota mukaan

Retki Marttatorilla -Martat 120 vuotta, Bussi B: kyytiin välillä Lappeenranta – Taavetti

Juhlavuoden huipentuma – Marttatori Olethan sinäkin paikalla lauantaina 14.9.2019, kun Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Marttatorilla on toimintaa klo 16 saakka. Marttatorin ohjelma rakentuu seitsemän pääteeman ympärille, jotka ovat: ruoka, metsä, puutarha, ympäristö, käsityöt, hyvä arki ja kansainvälisyys. Kaikilla teema-alueilla päästään yhdessä tekemään ja oppimaan. Päälavalla puolestaan järjestetään päivän aikana useita kiinnostavia keskusteluja, kulttuuriohjelmaa unohtamatta. Lisäksi

Retki Marttatorille -Martat 120 vuotta, Bussi A: kyytiin välillä Särkisalmi – Joutseno

Juhlavuoden huipentuma – Marttatori Olethan sinäkin paikalla lauantaina 14.9.2019, kun Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Marttatorilla on toimintaa klo 16 saakka. Marttatorin ohjelma rakentuu seitsemän pääteeman ympärille, jotka ovat: ruoka, metsä, puutarha, ympäristö, käsityöt, hyvä arki ja kansainvälisyys. Kaikilla teema-alueilla päästään yhdessä tekemään ja oppimaan. Päälavalla puolestaan järjestetään päivän aikana useita kiinnostavia keskusteluja, kulttuuriohjelmaa unohtamatta. Lisäksi

Sushikurssi 7.5.

Sushit kuuluvat olennaisena osana japanilaiseen ruokakulttuuriin. Kurssilla valmistamme erilaisia susheja, misokeittoa ja jälkiruoaksi yakiringoa ja nautimme vihreää teetä. Kurssimaksu 30e marttajäsenet ja 35e ei jäsenet. Ota mukaan sisäkengät ja esiliina. Lisätietoja: paivi.jukkara@martat.fi tai p.010 838 5684

Pikkukokit Korkea-ahossa 15.3.

Pikkukokkikurssilla lasten ja nuorten kotitaloustaidot karttuvat, innostus kotiaskareisiin ja tieto terveellisistä ruokavalinnoista lisääntyy. Kurssilla valmistetaan ruokaa ja leivotaan. Ota mukaan sisäkengät ja esiliina.

Tunnista villiyrtit – ideat kotikeittiöön, Me-talo Lpr

Opastusta luonnonyrttien ja villivihannesten käytöstä ruoanvalmistuksessa ja yrttijuomissa. Tilaisuus on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa! Koulutus järjestetään yhteistyössä Opintokkeskus Siviksen kanssa.