Takaisin tapahtumalistaukseen

Martat vinkkaa –Marttojen säilöntävinkit aloittelevalle tai kokeneelle säilöjälle, Lappeenrannan pääkirjasto

Marjojen pakastaminen on tuttua puuhaa, mutta entä kasvisten? Kuumentamatta pakastettaviksi sopivat mm. ruohosipuli, tilli ja persilja, mutta entä jos haluan pakastaa juureksia? Silloin kasvisten rakenne saadaan säilymään ryöppäyksen eli esikiehautuksen avulla. Esikiehautetuista kasviksista voi tehdä valmiita sekoituksia, esimerkiksi borssi- ja kesäkeittoa varten.

Entäpä jos tänä vuonna kokeilisin umpioida luumuja tai kirsikoita?

Tule hakemaan näitä ja monia muita säilönnän vinkkejä loppukesän ja syksyn sadon säilömiseen tulevaa talvea varten, olitpa aloitteleva tai kokenut säilöjä.

Neuvontaa annetaan klo 16-18 välisenä aikana, joten voit käväistä hakemassa vinkkejä sinulle sopivana aikana Marttojen kotitalousasiantuntijalta.

Ei ennakkoilmoittautumisia!

Tervetuloa!

lisätiedot: tuija.kokkonen@martat.fi