Marttojen säilöntäkoulu aloittelevalle tai kokeneelle säilöjälle
Marjojen pakastaminen on tuttua puuhaa, mutta entä kasvisten? Kuumentamatta pakastettaviksi sopivat mm. ruohosipuli, tilli ja persilja, mutta entä jos haluan pakastaa juureksia? Silloin kasvisten rakenne saadaan säilymään ryöppäyksen eli esikiehautuksen avulla. Esikiehautetuista kasviksista voi tehdä valmiita sekoituksia, esimerkiksi borssi- ja kesäkeittoa varten.
Entäpä jos tänä vuonna kokeilisin umpioida luumuja tai kirsikoita?
Tule hakemaan näitä ja monia muita säilönnän vinkkejä loppukesän ja syksyn sadon säilömiseen tulevaa talvea varten, olitpa aloitteleva tai kokenut säilöjä.
Kurssilla umpioidaan kirsikoita, tehdään perinteistä höyrymehua satokauden marjoista, valmistetaan Chili-Punaherukkahilloa, Porkkana-Sitrusmarmeladia ja ryöpätään pakastettavaksi omat juuressekoitukset tulevia talven keittopäiviä varten.
Kurssin yleiset ehdot löydät täältä:
Lisätiedot: tuija.kokkonen@martat.fi