Kylmä yrttikastike

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sinappia
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl pippurisekoitusta
ripaus suolaa
1 tl sokeria
½ dl ruohosipulia
½ dl tilliä

1. Sekoita ranskankerman tai kermaviilin joukkoon sitruunanmehu, mausteet ja hienonnetut tuoreet yrtit.
2. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Tarjoa grillatun lihan tai kalan ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Katso myös Tilli-kermaviilikastike ja Yrtinystävän dippikastike

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 101 kcal/annos
  • Rasva 8.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.3 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 222.9 mg
  • Kalsium 59.3 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 6.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus