Maistuisiko kaurakedon peltileipä, Kippari-Kallen tehotahna tai omenaposken mantelimuffinit? S-ryhmän ja Marttaliiton vuonna 2017 käynnistämät Ässäkokki-kurssit saavat jatkoa myös vuonna 2020. Osallistujille maksuttomia kokkauskursseja kouluikäisille järjestetään ympäri Suomea.

Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille

Kenelle kurssit on tarkoitettu?

Ässäkokkikurssit on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan maistuvaa arkiruokaa, isketään kädet jauhoihin sekä harjoitellaan helppojen välipalojen kokkausta. Ruuanlaiton ohessa kursseilla keskustellaan terveellisyydestä, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruuan hintoja.

Missä ja milloin kursseja järjestetään?

Ässäkokkikursseja järjestetään lähes satakunta, Helsingistä Rovaniemelle. Osa S-ryhmän alueosuuskaupoista järjestää myös lisäkursseja. Kursseille ilmoittaudutaan paikallisten Marttapiirien kautta Marttojen verkkosivuilla. Osuuskaupat ja Marttapiirit tiedottavat kursseista paikallisesti. Kurssi kestää noin 4 tuntia. Kurssit pidetään suurimmaksi osaksi lasten loma-aikana kesällä ja syksyllä.

S-ryhmä ja Marttaliitto ovat suunnitelleet yhdessä kurssiaineiston.

Ilmoita lapsesi mukaan

Löydät tiedossa olevat Ässäkokkikurssit martat.fi:n tapahtumakalenterista. Voit tiedustella kursseja suoraan myös lähimmästä marttapiiristäsi.

Etkö pääse kurssille? Katso yhdessä lasten kanssa alta Ässäkokkien kokkausvideot

 

 

 

 

Jaa sivu