Vuonna 2019 vietetään jo toista kertaa valtakunnallista Marttailuviikkoa. Marttailuviikko on syyskuussa viikolla 37 eli 8.–15.9.2019. Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin.

Juhlajumalanpalvelus käynnistää marttailuviikon

Marttojen 120-vuotisjuhlavuoden juhlajumalanpalvelus järjestetään Turussa, Turun tuomiokirkossa, sunnuntaina 8.9. klo 1011. Jos et pääse paikalle Turkuun, voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä Yle TV1:n sekä Yle Radio 1:n välityksellä. Tilaisuus on katsottavissa suoratoistona myös virtuaalikirkko.fi -palvelun kautta. Lue lisää täältä.

Viikko huipentuu Marttatorille

Torilla tavataan! Olethan sinäkin paikalla lauantaina 14.9., kun Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Marttatorilla on toimintaa klo 10–16. Marttatorilla kaiken keskellä on kestävä arki. Tori on jaettu teema-alueihin, joissa voi nähdä ja kokea marttailun koko kirjon. Lue lisää täältä.

Marttapiirien ja -yhdistysten tapahtumat Marttailuviikolla

Kaikki marttapiirit, -yhdistykset ja yksittäiset martat on kutsuttu mukaan Marttailuviikon järjestelyihin. Marttaliitto suosittelee, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaakin keskittää tähän viikkoon. Marttailuviikko myös lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana tehdään jäsenhankintaa. Marttailuviikon tapahtumat löydät marttayhdistysten omasta tapahtumakalenterista. Voit tiedustella tapahtumia myös lähimmästä marttayhdistyksestäsi ja marttapiireistä.

Jaa sivu