Vuonna 2018 vietetään ensimmäistä kertaa Marttailuviikkoa. Marttailuviikko on syyskuussa viikolla 37 eli 10.-16.9.2018. Kampanjan teemana on Arkiruoka on järkiruokaa, jossa kestävää arkea lähestytään keittiön ja kestävien valintojen kautta. Kutsumme kaikki piirit, yhdistykset ja martat mukaan Marttailuviikkoon. Suosittelemme, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaakin keskittää tähän viikkoon. Laitathan päivät jo yhdistyksesi toimintakalenteriin!

Helpoin tapa tehdä kestäviä ruokavalintoja on lisätä kasvisten käyttöä. Marttailuviikon aikana tuodaan esille kotimaisia kasviksia ja kannustetaan niiden käyttöön sekä kerrotaan niiden hyvistä puolista. Marttailuviikon tavoitteena on lisätä kasviksia pöytään, vahvistaa ymmärrystä ruuan alkuperästä ja oivallusta ruuan valmistamisesta. Samalla tehdään muita kestävään arkeen liittyviä tekoja.

Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Haluamme myös antaa sivistystä kodeille. Tuomme myönteisellä tavalla esille kestäviä ruokavalintoja ja kestävää kehitystä sekä annamme siihen arkijärkisiä neuvoja. Marttailuviikko myös lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana tehdään jäsenhankintaa. Tavoitteenamme on saada piirit ja yhdistykset laajasti mukaan toteuttamaan Marttailuviikkoa.

Marttailuviikon tapahtumat

Suosittelemme, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaakin keskittää tähän viikkoon.
Yhdistyksen tapahtuma voi olla:

  • Yhdistyksen sisäinen tapahtuma jäsenille ja heidän kutsumilleen ei-vielä-martoille. Ystäväilta.
  • Avoin yhden yhdistyksen järjestämä tapahtuma julkisella paikalla.
  • Useamman yhdistyksen yhteinen avoin tapahtuma julkisella paikalla.

Yhdistyksen tapahtumien elementteinä ovat arkiruoka on järkiruokaa sekä Käyttökelpoiset kupit ja kapustat kiertoon.
Yhdistyksille tulossa vinkkejä tapahtuman järjestämiseen sekä ehdotus sisällöksi.

Lisäksi marttapiirit järjestävät ja koordinoivat tapahtumia Marttailuviikolla. Parhaimmillaan joka päivä tapahtuu jotakin.

Pukeudutaan marttatunnuksiin

Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin missä sitten liikummekin. Näytetään, että ollaan marttoja.

Marttailuviikkoon on myös tulossa some-kampanja, tuomme marttoja esille mediassa ja huomioimme kaikessa tekemisessä polutuksen jätenyyteen ja toimintaan mukaan tulemiseen.

Lisää tietoa Marttailuviikosta syksyn ja kevään 2018 aikana.

Jaa sivu