Tervetuloa kuulemaan kotitalousneuvonnan aiheista avoimiin koulutuksiin!

Marttaliitto järjestää erilaisia avoimia koulutuksia ja webinaareja kotitalousneuvonnan aihepiireistä. Löydät koulutukset kootusti tältä sivulta.

Muistathan myös Facebookin Martat vinkkaa -sivun! Suorissa lähetyksissä viihdyt, opit uutta ja saat Marttojen pitkällä kokemuksella kertyneet vinkit. Katso lisätietoja ja lähetysten aiheet täältä. Instagramin livelähetyksistä kerromme Marttailu-tilillä.

Verkkoluentoja puutarhasta

Porkkana, vuoden 2023 vihannes ke 25.1.2023 klo 18.00–19.30.

Porkkananviljelijä ja Puutarhaliiton hankevastaava Emma Kaakko kertoo porkkanasta ja opastaa meitä sen viljelyyn. Emma viljelee luomuporkkanaa yhdessä puolisonsa kanssa Vanha-Rauhamäen luomutilalla Kuhmoisissa. Tilaan voit tutustua osoitteessa https://www.facebook.com/vanharauhamaenluomutila/ Vastaamme myös osallistujien kysymyksiin luennolla tai luennon jälkeen.

Ilmoittaudu luennolle TÄMÄN linkin kautta viimeistään 22.1.2023. Ilmoittautuminen avautuu 2.1.2023. Luento järjestetään Teams-alustalla. Mukan mahtuu mukaan 250 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, heille lähetetään ennen webinaarin alkua sähköpostilla linkki, jonka kautta liitytään luennolle.

Luennon järjestävät yhteistyössä Puutarhaliiton PUUHA-hanke ja Marttaliitto. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti Puutarhaliiton jäsenyhdistysten ja Marttayhdistysten jäsenille.  Lisätietoja jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi, p. 050 518 5715

Tietoa tomaatista ke 15.3.2023 klo 18.30–20.00.

Puutarhuri, hortonomi ja toimittaja Elina Vuori Myllypellon taimet-puutarhalta kertoo meille vinkkejä liittyen tomaatin kasvattamiseen sekä esittelee eri tomaattilajikkeita. Elina on erikoistunut tomaatteihin ja yleensä puutarhalla on viljelyssä 50–100 lajiketta vuodessa, niin yleisiä lajikkeita kuin erikoisuuksiakin. Voit tutustua puutarhaan verkkosivuilla https://myllypellontaimet.fi/. Vastaamme myös osallistujien kysymyksiin luennolla tai luennon jälkeen.

Ilmoittaudu luennolle TÄMÄN linkin kautta viimeistään 12.3.2023. Ilmoittautuminen avautuu 12.2.2023. Luento järjestetään Teams-alustalla. Mukan mahtuu mukaan 250 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, heille lähetetään ennen webinaarin alkua sähköpostilla linkki, jonka kautta liitytään luennolle.

Luennon järjestävät yhteistyössä Puutarhaliiton PUUHA-hanke ja Marttaliitto. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti Puutarhaliiton jäsenyhdistysten ja Marttayhdistysten jäsenille. Lisätietoja jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi, p. 050 518 5715

Syötävä metsäpuutarha ke 26.4. 2023 klo 18–19.30.

Joel Rosenberg kertoo syötävästä metsäpuutarhasta eli hyötymetsäpuutarhasta, satoisasta ja kerroksellisesta puutarhasta, joka toimii ekosysteemin tavoin. Luennolla kuullaan miten luonnosta voidaan ottaa mallia ekologisemman ja omavaraisemman hyötypuutarhan suunnitteluun. Joel näyttää valokuvia suomalaisista ja pohjoiseurooppalaisista hyötymetsäpuutarhoista ja kertoo niiden monipuolisesta sadosta. Joel Rosenberg (TaM) toimii luonto- ja ympäristöalalla koulutus- ja kehitystehtävissä. Joeliin voi tutustua verkkosivuilla www.syötävämetsäpuutarha.fi. Vastaamme myös osallistujien kysymyksiin luennolla tai luennon jälkeen.

Ilmoittaudu luennolle TÄMÄN linkin kautta viimeistään 23.4.2023. Ilmoittautuminen avautuu 23.3.2023. Luento järjestetään Teams-alustalla. Mukan mahtuu mukaan 250 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, heille lähetetään ennen webinaarin alkua sähköpostilla linkki, jonka kautta liitytään luennolle.

Luennon järjestävät yhteistyössä Marttaliitto ja Puutarhaliiton PUUHA-hanke. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti Marttayhdistysten ja Puutarhaliiton jäsenyhdistysten jäsenille. Lisätietoa tiina.ikonen@martat.fi, p.050 339 4262

Kuivakäymälästä kasvuvoimaa puutarhaan ti 23.5.2023 klo 18–19.30.

Käymäläseura Huussi ry:n asiantuntija Sanna Kärkkäinen innostaa hyödyntämään kuivakäymälän tuotokset. Kuulet perustiedot kuivakäymäläjätteen kompostoinnista, sekä kompostin ja käymälän nesteiden käytöstä oman pihan kasveille. Käymäläseura Huussi ry:n toimintaan voit tutustua verkkosivuilla www.huussi.net. Vastaamme myös osallistujien kysymyksiin luennolla tai luennon jälkeen.

Ilmoittaudu luennolle TÄMÄN linkin kautta viimeistään 21.5.2023. Ilmoittautuminen avautuu 21.4.2023. Luento järjestetään Teams-alustalla. Mukan mahtuu mukaan 250 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, heille lähetetään ennen webinaarin alkua sähköpostilla linkki, jonka kautta liitytään luennolle.

Luennon järjestävät yhteistyössä Marttaliitto ja Puutarhaliiton PUUHA-hanke. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti Marttayhdistysten ja Puutarhaliiton jäsenyhdistysten jäsenille. Lisätietoa tiina.ikonen@martat.fi, p.050 339 4262