Marttailuviikko 5.-11.10.2020 kokoaa martat toimimaan kestävän ja energiatehokkaan asumisen puolesta. Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin. Vuonna 2020 valtakunnallista Marttailuviikkoa vietetään jo kolmatta kertaa.

Energiansäästöviikko innostaa arvioimaan omaa energiankäyttöä ja tarjoaa käytännön tietoa ja ratkaisuja kestävään asumiseen ja järkevään energiankäyttöön. Piirit ja yhdistykset toteuttavat viikon aikana neuvontatapahtumia esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja marttailloissa.

Tänä vuonna marttailuviikkoa vietetään 5.-11.10.2020 Energiansäästöviikon parissa.  Tavoitteena on innostua seuraamaan omaa energiankäyttöä ja oppia ratkaisuja kestävään asumiseen ja järkevään energiankäyttöön. Marttayhdistyksiä kannustetaan järjestämään marttailuviikolla 5.10.-11.10. energia-aiheisia marttailtoja.

Käytettävissä olevat materiaalit:

Marttapiirien ja -yhdistysten tapahtumat Marttailuviikolla

Kaikki marttapiirit, -yhdistykset ja yksittäiset martat on kutsuttu mukaan Marttailuviikon järjestelyihin. Marttaliitto suosittelee, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaakin keskittää tähän viikkoon. Marttailuviikko myös lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana tehdään jäsenhankintaa. Marttailuviikon tapahtumat löydät marttayhdistysten omasta tapahtumakalenterista. Voit tiedustella tapahtumia myös lähimmästä marttayhdistyksestäsi ja marttapiireistä.

Virittäydy mukaan Marttailuviikolle:

  • Suunnittele ja varaa kalenteriin oman yhdistyksen energiansäästöaiheinen marttailta.
  • Myös Marttapiireissä järjestetään energiansäästöviikon tapahtumia – lähtekää porukalla mukaan!
  • Ilmoita marttayhdistyksesi, marttapiirisi tai oma työpaikkasi mukaan energiansäästöviikolle osoitteessa www.energiansäästöviikko.fi, jotta saat sähköpostiin ajankohtaiset vinkit energiansäästöviikon viettoon.
  • Kannustamme myös marttoja pelaamaan esimerkiksi omassa työyhteisössään Energiansäästöviikon Energiavartti-peliä, joka kannustaa ottamaan selvää ja muuttamaan toimintatapoja työpaikoilla kestävään ja ilmastoystävällisempään suuntaan. Pelin kesto on noin 15-30 minuuttia. Lisätietoja www.energiansäästöviikko.fi

Marttailuviikon tärpit verkossa:

  • Energiansäästöviikon webinaari Martta-akatemiassa tiistaina 6.10. klo 17.30. Mukana asiantuntijat Motivasta ja Marttaliitosta.
  • Energiansäästöviikon facebook-live torstaina 8.10. klo 18.00
  • Energiajärkeä verkko-opinnot Martta-akatemiassa avautuvat syyskuussa.