Marttailuviikon Marttailuviikon 17.-23.4. teemana kotivara. Viikon tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä kotivarasta, sen sisällöstä ja siitä, miksi kotivaraa tarvitaan. Annamme konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja, joilla varaudutaan arkipäivän poikkeustiloihin.

Marttailuviikosta on tullut perinne, jonka aikana Martat näkyvät ja kuuluvat eri puolilla Suomea. Viikon aikana yhdistykset, piirit ja vapaaehtoiset martat järjestävät yleisötapahtumia ja marttailtoja. Vuoden 2023 Marttailuviikolla neuvomme kotivarasta ja 72 tunnin varautumissuosituksesta. Häiriötilanteen yllättäessä kotona tulee pärjätä itsenäisesti vähintään kolme vuorokautta niin, että on esimerkiksi riittävä määrä ruokaa ja lääkkeitä. On tärkeää tuntea myös muut omatoimisen varautumisen perusteet, kuten mistä häiriötilanteissa saa oikeaa tietoa.

Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin. Marttailuviikko lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana on hyvä tehdä jäsenhankintaa. Vuonna 2023 valtakunnallista Marttailuviikkoa vietetään jo kuudetta kertaa.

Aloita tästä:

  • Tutustu Marttailuviikon materiaaleihin, jotka lisätään alkuvuodesta 2023 tälle sivulle.
  • Marttapiirit järjestävät Kotivara kuntoon -ketjukoulutuksia. Katso ajankohdat oman piirisi koulutuskalenterista.
  • Sopikaa, onko teidän Marttailuviikon tapahtumanne marttailta vai avoin yleisötapahtuma. Vai innostutteko useammasta.
  • Sopikaa päivä ja paikka sekä vastuuhenkilöt.
  • Lisätkää tapahtuma yhdistyksenne toimintakalenteriin ja lähettäkää kutsut jäsenille.
  • Hakekaa Marttailuviikon teemaan sopivia materiaaleja piiristä. Jos järjestätte avoimen tapahtuman, hakekaa piiristä Martat-lehtiä ja Tule mukaan marttoihin -esitteitä.Martat-lehtiä voi myös tilata osoitteesta jarjestosihteeri@martat.fi.
  • Jos järjestätte avomen tapahtuman, tarjotkaa juttuideaa paikallis- tai aluelehdelle tai radiolle.

Marttailuviikon ohjeistuksen löydät myös Martat-lehdestä 2/2023.

Marttailuviikon aihetunnisteet ovat #martat #kotivara