Marttailuviikolla 16.-25.5.2022 perustetaan viljelylaatikoita. Viikon yleisötapahtumissa ja marttailloissa neuvotaan viljelylaatikon perustamisessa, kasvattamisessa ja hoitamisessa. Viljelylaatikko voi myös olla marttayhdistyksen yhteinen kesäprojekti. Kannustamme kasvattamaan ekologista ja terveellistä lähiruokaa pihoilla ja parvekkeilla.

Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin. Vuonna 2022 valtakunnallista Marttailuviikkoa vietetään jo viidettä kertaa.


Marttailuviikolla 2022 perustetaan viljelylaatikoita

Kaikki martat, marttayhdistykset ja piirit kutsutaan mukaan Marttailuviikkoon. Marttaliitto kannustaa kaikkia yhdistyksiä järjestämään Marttailuviikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Marttailuviikko lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana on hyvä tehdä jäsenhankintaa.

Kotipiha on keskeinen arjen toimintaympäristö ja tärkeä osa kotia. Itse kasvatettu ruoka kuuluu hyvään ja kestävään arkeen. Samalla vahvistetaan kotitarveviljelytaitoja ja osaamista pitkäkestoisten kriisien varalle sekä lisätään terveellistä ravitsemusta ja ruoan ja luonnon arvostusta.

Marttailuviikon materiaalit

Marttailuviikon aihetunnisteet ovat #martat #viljelylalaatikko