Marttailuviikko 5.-11.10.2020 kokoaa martat toimimaan kestävän ja energiatehokkaan asumisen puolesta. Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin. Vuonna 2020 valtakunnallista Marttailuviikkoa vietetään jo kolmatta kertaa.

Energiansäästöviikko innostaa arvioimaan omaa energiankäyttöä ja tarjoaa käytännön tietoa ja ratkaisuja kestävään asumiseen ja järkevään energiankäyttöön. Piirit ja yhdistykset toteuttavat viikon aikana neuvontatapahtumia esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja marttailloissa.

Tänä vuonna marttailuviikkoa vietetään 5.-11.10.2020 Energiansäästöviikon parissa.  Tavoitteena on innostua seuraamaan omaa energiankäyttöä ja oppia ratkaisuja kestävään asumiseen ja järkevään energiankäyttöön. Marttayhdistyksiä kannustetaan järjestämään marttailuviikolla 5.10.-11.10 energia-aiheisia marttailtoja.

Käytettävissä olevat materiaalit:

  • Vinkit marttailuviikon viettämiseen julkaistaan Martat-lehdessä 4/2020
  • Energiajärkeä -opas (issuu)
  • Energiajärkeä -keskustelukortit
  • Uusiutuvasta energiasta Kestävä arki -blogissa
  • Motivan ja alueellisten energianeuvojien Wattimaisteri -kampanja (tulossa syksyllä)
  • Marttojen energiasitoumuksia voidaan kerätä marttailiassa (tulossa syksyllä)
  • Energiansäästöviikon somekuvat (tulossa syksyn alussa)

Marttapiirien ja -yhdistysten tapahtumat Marttailuviikolla

Kaikki marttapiirit, -yhdistykset ja yksittäiset martat on kutsuttu mukaan Marttailuviikon järjestelyihin. Marttaliitto suosittelee, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaakin keskittää tähän viikkoon. Marttailuviikko myös lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana tehdään jäsenhankintaa. Marttailuviikon tapahtumat löydät marttayhdistysten omasta tapahtumakalenterista. Voit tiedustella tapahtumia myös lähimmästä marttayhdistyksestäsi ja marttapiireistä.