Käsityö

Käsityöt tarjoavat oppimisen ja onnistumisen iloa. Käsin tekeminen on myös ekologista varsinkin, jos käyttää kierrätysmateriaaleja ja korjaa rikkinäisiä tuotteita. Itse tekemällä tuotteista saa mieleisiä ja ne kestävät käytössä pitkään.

Ompele itsellesi kankainen kasvomaski

Kotitekoinen maski ei anna teollisesti valmistetun ja testatun hengityksensuojaimen vertaista suojaa, mutta auttaa arkipäivän suojautumisessa.

Katso käyttö- ja ompeluohjeet Usein kysytyt kysymykset Video kankaisen kasvomaskin pesusta Video kankaisen kasvomaskin pukemisesta ja riisumisesta Ohje kasvomaskin korvansäästäjään

Marttojen parhaat villasukat (WSOY)

Kirjan 30 ohjetta perustuvat Jokamartan juhlasukka -suunnittelukilpailuun, jonka Marttaliitto ja Novita järjestivät syksyllä 2018. Askella mukaan lempeään tunnelmaan!

Martan juhlasukka Purjein-sukat Puutarhuri-sukat Himmeli-sukat Lyhteet-sukkien ohjekorjaus

Pitkä huivi pienillä puilla

Pirtakangaspuilla kudottu huivi on yksi esimerkki Marttaraita-langan monista mahdollisuuksista. Voit tehdä huivin myös jostakin toisesta multiraitalangasta.

Pirtakangaspuilla tehdyn huivin ohje

Virtuaalinen kässäkahvila 27.8.2020

Tempaudu mukaan Marttojen virtuaalisen kässäkahvilan tunnelmaan! Tapahtuma on taltioitu 27.8.2020.

Opi neulomaan villasukka

Perusvillasukkaa ei voita mikään. Arjen perusasuste on muotoilua parhaimmillaan. Itse neulottu villasukka istuu hyvin jalassa ja sukkien tekeminen on mukavaa ja rentouttavaa!

Lisää ohjevideoita Novitan youtube-kanavalla Ohje naisten villasukkiin Ohje miesten villasukkiin Ohje vauvan villasukkiin Parsiminen

Lapaset käsiä lämmittämään

Näiden lapasten ilme muuttuu sen mukaan, käytätkö valmiiksi raidoittuvaa lankaa kuviossa vai pohjassa. Tällä ohjeella voit tehdä myös yksiväriset tai vaikkapa raidalliset lapaset.

Lapasten ohje

Marttaraitavinkit ja -ideat

Marttajärjestön 120-vuotista taivalta juhlistetaan Novitan 7 Veljestä Marttaraidalla. Juhlavuoden väreissä hehkuvalla langalla tuot iloa arkeen ja energiaa elämään. Nappaa vinkit käsitöihin ja askarteluun. Marttaraidasta on moneksi.

Tutustu kaikkiin ohjeisiin Unisieppari Viiskulma -matto Tuunattu kauppakassi Koukuttu tyynynpäällinen