Martat harrastavat monenlaisia kädentaitoja ja tekevät käsitöitä. Kädentaidot ja itsetekeminen on yksi toimintamuoto, johon innostamme yhdistystoimijoita. Tiesithän, että martoilla on myös omia kässämarttaryhmiä eri puolilla Suomea. Lisätietoa kässäryhmistä saat oman alueesi marttapiiristä.

Marttojen käsityötoiminta

Kässämarttojen toiminta 2018

Martat toteuttavat keväällä tempauksen, jonka tavoitteena on yllättää, ilahduttaa ja kannustaa tekemään itse. Kutsumme martat tekemään erilaisia patalappuja. Kässämartat voivat samalla opetella eri tekniikoita niin neuloen, virkaten, ommelten kuin vaikkapa huovuttaenkin. Martat-lehdestä 1/2018 löydät kolmella eri tekniikalla tehdyn patalapun ohjeen, lisää tietoa kampanjasta sekä patalappujen mukaan liitettävästä viestistä. Patalaput viedään torstaina 3.5.2018 eri paikkakunnilla puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Löytäjä saa ottaa patalapun mukaansa. Patalappuja myös annettaan kädestä käteen ja sen voi antaa vaikkapa yhteistyökumppanille. Lisätietoa patalapputempauksesta.

Kerromme kevään aikana syksylle suunnitteilla olevasta neulekilpailusta sekä juhlavuoden 2019 käsityötempauksesta. Luvassa on kivaa ja merkityksellistä tekemistä kässämartoille!

Sinustako kässämartta?

kässämarttaesittely_dia1

kässämarttaesittely_dia2

kässämarttaesittely_dia3

kässämarttaesittely_dia4

kässämarttaesittely_dia5

kässämarttaesittely_dia6

dia7

kässämarttaesittely_dia8

kässämarttaesittely_dia9

kässämarttaesittely_dia10

kässämarttaesittely_dia11

kässämarttaesittely_dia12

Marttojen käsityöryhmät kokoontuvat Kässäkahviloihin

Kässäkahvilat ovat marttojen käsityöryhmien kokoontumispaikkoja. Kässäkahviloiden yhtenäinen ilme luo yhteenkuuluvuutta ja helpottaa viestintää. Jokaisessa piirissä on Kässäkahvilalle tarvikkeita.

Kässäkahvilan tulostettavat materiaalit

Jaa sivu