Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Päivämäärä
27.08.
Aika
10:00 - 14:30
Tapahtuman aihe
sienet
Kohderyhmä
Avoin kaikille
Paikka
Koivumäentie 2
Ylöjärvi, 33470 Suomi

Valtakunnallinen Sienipäivä ja sieninäyttely Ylöjärven kirjasto Leijassa

Tervetuloa viettämään yhteistä valtakunnallista Sienipäivää Ylöjärven kirjasto Leijaan 27.8. klo 10-14.30. Pääset tutustumaan sieninäyttelyyn ruoka- ja myrkkysienistä, sekä maistelemaan pieniä maistiaisia sieniherkuista.

Martat viettävät valtakunnallista sienipäivää vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Kyseessä on pitkä perinne, sillä ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vietettiin vuonna 1994. Tämän jälkeen sienipäivä on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi.

Ensimmäinen sienipäivä oli sunnuntai, mutta sittemmin viikonpäiväksi on vakiintunut lauantai. Samana päivänä vietetään nykyisin myös Suomen Luonnon päivää, joka on virallinen liputuspäivä. Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka nimesi liputuspäivän luonnon kunniaksi. Nosta sinäkin lippu salkoon ja iloitse hienosta luonnostamme!

Sienipäivä jatkuu sieniviikkona

Sienipäivänä ja sieniviikolla tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely. Jos sieniä ei vielä ole noussut, annetaan vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön ja säilöntään.