Ladataan Tapahtumat
Aloitusaika
11.01.2022 klo 17:00
Lopetusaika
11.01.2022 klo 19:00
Tapahtuman tyyppi
, ,

ILMASTOsiivous, Kovero tai Heinävaara

Ekosiivousta vähemmillä kemikaaleilla

Halu vähentää kemikaalien käyttöä ja ympäristötietoisuus ovat lisänneet kiinnostusta vanhoihin siivousmenetelmiin. Siivooja voi löytää ruokakaapista hyödyllisiä ja toimivia ekologisia siivousaineita. Ekosiivoojan varusteisiin kuuluu mm. väkiviinaetikka ja ruokasooda sekä ympäristömerkityt puhdistusaineet.

Koulutuksessa tulee tutuksi monia ekosiivousvinkkejä ja opastetaan mm. kuinka altaan voi kirkastaa soodalla ja huonosti vetävän viemärin avata sooda-etikkakäsittelyllä. Illassa tutustutaan myös siivousaineiden ympäristömerkintöihin.

Koulutus on tarkoitettu vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään yhteistyötä lähikoulun tai muun lasten ryhmän kanssa. Työpajatoiminnat on suunniteltu pidettäväksi noin 4.-6. -luokkalaisille.  Työpajakoulutus antaa eväät näiden järjestämiseen, mutta mukaan voi tulla kuulolle ja miettiä myöhemmin haluaisiko olla mukana järjestämässä koululaisille, kerholaisille tai kylän lapsille ekosiivouspistettä jossakin tapahtumassa tai koulupäivän aikaan. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat halutessaan järjestää Ekologinen siivous -teemalla työpajan koululaisille, jossa lapsia ohjataan osallistumaa yhdessä perheen kanssa kotisiivoukseen ja annetaan heille toimivia niksejä ekologiseen siivoukseen.

Ympäristöasiat ja yhteinen tekeminen lasten ja ihan tavallisten aikuisten kanssa yhdistyy ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hankkeessa. Tavoitteena on koulujen, kotien, järjestötoimijoiden ja yhteisöjen yhteistyön lisääntyminen kestävä kehitys- ja ilmastoteemaisella toiminnalla.

Koulutuksen järjestää ILMASTOkoti Karjalan kylillä -hanke. Koulutus on maksuton osallistujille ja avoin kaikille. Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta tai puhelimitse. Koulutus järjestetään Marttakeskuksessa. Ole yhteydessä Tiina Anola-Pukkilaan jos et halua livekurssille.

Koulutukset järjestetään kun ilmoittautuneita on vähintään 7 henkilöä, muussa tapauksessa koulutus siirretään myöhäisempään ajankohtaan.

Tervetuloa!

Lisätietoja Tiina Anola-Pukkila, p. 050 448 3321.

Paikkoja jäljellä / Tickets left:

1