Ladataan Tapahtumat
Aloitusaika
20.08. klo 17:00
Lopetusaika
21.08. klo 17:00
Paikka
Pyhäselkä Joensuu
Tapahtuman tyyppi

Joukkomuonituskurssit Savo-Karjalan maanpuolustuspiirissä: Kotiseutuharjoitus SAR POKA 2021 (Joensuu)

MURU – Muonitusosaamisen vahvistaminen kylillä -hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden vahvistaminen kyläruokailuja järjestettäessä ja muonitusosaamisen lisääminen kylätapahtumissa. Samalla luodaan tärkeää valmiusosaamista mahdollisia häiriötilanteita varten. Kurssit ovat maksuttomia ja opetusmenetelmänä on toiminnalliset, tekemällä oppii lähtökohdat. Kurssilaisia ei varusteta suojavaatetuksella, mutta tarjotaan kaikki ruuanvalmistukseen tarvittava materiaali (maskit, vinyylikäsineet, käsidesit jne.). Kenttäkeitinosaaminen on yksi varautumisen ja valmiudenkohottamisen muoto. Kurssit antavat riittävän osaamisen vaikkapa kyläyhteisöjen erilaisten tapahtumien muonittamiseen.

Muonitetaan kotiseutuharjoituksen joukot tilanteenmukaisessa harjoituksessa, jossa vapaaehtois järjestöt/yhdistykset toimivat viranomaisten tukena laajahkossa yhteisharjoituksessa Pyhäselän vesialueella.

Perjantaina 20.8. on harjoituksen valmistelut, kenttäkeitin- ja alkusammutuskoulutus. Kurssi alkaa klo 17 Joensuussa (Paloasema tai Hasanniemi) ja päättyy klo 21.

Lauantaina 21.8. on tilanteenmukainen harjoitus, jossa yhdessä Sotilaskodin ja Palokuntanaisten kanssa tuotetaan hälytysmuonitus ja kenttäkeitinmuonitus harjoituksessa mukana oleville viranomaisille ja vapaaehtoisille. Kokonaisvahvuus noin 100 henkilöä. Harjoituspäivä alkaa viimeistään klo 8 ja päättyy klo 17 mennessä.

Lisätietoja: Tiina Anola-Pukkila, 050 448 3321.

 

Paikkoja jäljellä / Tickets left:

1