Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Aloitusaika
03.07. klo 09:00
Lopetusaika
04.07. klo 17:00
Paikka
Saarivaaran kylätalo Tuupovaara, Joensuu

Joukkomuonituskurssit Savo-Karjalan maanpuolustuspiirissä: Raskaspatteristo 1 muistomerkin paljastaminen ja perinnejotos (Tuupovaara)

MURU – Muonitusosaamisen vahvistaminen kylillä -hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden vahvistaminen kyläruokailuja järjestettäessä ja muonitusosaamisen lisääminen kylätapahtumissa. Samalla luodaan tärkeää valmiusosaamista mahdollisia häiriötilanteita varten. Kurssit ovat maksuttomia ja opetusmenetelmänä on toiminnalliset, tekemällä oppii lähtökohdat. Kurssilaisia ei varusteta suojavaatetuksella, mutta tarjotaan kaikki ruuanvalmistukseen tarvittava materiaali (maskit, vinyylikäsineet, käsidesit jne.). Kenttäkeitinosaaminen on yksi varautumisen ja valmiudenkohottamisen muoto. Kurssit antavat riittävän osaamisen vaikkapa kyläyhteisöjen erilaisten tapahtumien muonittamiseen.

Lauantaina 3.7. tapahtumaan osallistujien (50–60 henkeä) muonitus Saarivaaran kylätalon keittiössä. Kurssin ruokailun klo 14 jälkeen kenttäkeitinkoulutus ja valmistautuminen sunnuntain maanpuolustusjuhlan muonittamiseen. Koulutus sisältää mm. yleisesittelyn, varusteet, toiminta- ja käyttöperiaatteet, turvallisuutta, keittämisen ja kuljetusmääräykset, elintarvikelaskentaa ja loppuhuoltotoimenpiteet.

Sunnuntaina 4.7. muonitetaan muistomerkin paljastuksen juhlaväki ja perinnejotoksen marssijat sekä toimihenkilöt (150–200 henkilöä). Muonitus toteutetaan edellisen päivän oppeja hyödyntäen maastossa kenttäkeittimellä klo 9 alkaen. Päivän ohjelma päättyy klo 17 mennessä.

Lisätietoja Tiina Anola-Pukkilalta, 050 448 3321.