Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Aloitusaika
08.07.
Lopetusaika
08.07.
Paikka
Koskikatu 5-7 80100 Joensuu
Tapahtuman tyyppi
,

YKSILÖOHJAUS yli 60-vuotiaalle

Hei sinä yli 60-vuotias,

oletko miettinyt, onko syömäsi ruoka tarpeeksi monipuolista ja ravitsevaa? Tiedätkö, mitä tuotteita sinulla olisi hyvä olla kotivarana kaapissa ja miten niitä voi hyödyntää omassa arjessa? Kaipaatko kenties uusia vinkkejä ravitseviin välipaloihin tai helppoihin ja edullisiin arkiruokiin? Miten täydentää valmisruokia ravitsemussuositusten mukaisiksi aterioiksi? Ehkä jokin muu ruokatalouteen liittyvä asia mietityttää sinua ja koet kaipaavasi siihen ohjausta?

Tule yksilöohjaukseen! Katsotaan yhdessä, mitä ruokaan ja kodinhoitoon liittyviä muutoksia arjessasi voisi tehdä, jotta arkesi sujuisi mutkattomasti. Saat apua esimerkiksi maukkaiden ja ravitsevien välipalojen ja aterioiden valmistamiseen, viikon ruokalistan ja kauppalistan suunnitteluun, ruokahävikin vähentämiseen sekä siivouskalenterin (oikeanlaiset siivousvälineet ja tavat) suunnitteluun.

Yksilöneuvonta toteutetaan joko kotikäyntinä, Marttakeskuksella tai etänä sinulle sopivana ajankohtana. Yhden yksilöneuvonnan kesto on noin 1-2 tuntia ja niitä olisi hyvä olla 2-3 kertaa. Tässä lisää aihe-esimerkkejä, joita voi hyödyntää yksilökäynnillä:

  • Toimintakykyä ylläpitävä ravitsemus, säännöllinen ateriarytmi
  • Edullinen arkiruoka, terveelliset välipalat
  • Ruoan säilyvyys/säilyttäminen ja ruokahävikin vähentäminen
  • Ruoanvalmistus
  • Kodinhoito hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäjänä sekä kotivara

Yksilöneuvonta on osa Virkee-hanketta ja se on maksutonta.

Varataksesi ajan ole yhteydessä: kotitalousasiantuntija Loviisa Salin p. 0400 167 695, loviisa.salin@martat.fi.

Virkee – Vireästi Karjalassa on ikäihmisten ja heidän läheistensä ravitsemusta, toimintakykyä ja hyvinvointia tukeva hanke.

Tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin ja omatoimisen arjen tukeminen muun muassa arkiruokakurssien ja ravinto-ohjauksen keinoin. Keskeistä on hyvän ravitsemuksen turvaaminen ikääntyessä ja siihen liittyvissä uudenlaisissa elämäntilanteissa. Ikäihmisiä halutaan kannustaa yhdessä tekemiseen ja ruokailuun. Toiminta toteutuu luentojen, ruoanvalmistuskurssien, yksilö- ja ryhmäohjausten sekä erilaisen terveysviestinnän keinoin.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 60-vuotiaat ja erityisesti omaishoitajat, lesket, yksin asuvat ja paikkakunnalle äskettäin muuttaneet tai muun muutoksen elämässään kokeneet ikäihmiset tai heidän läheisensä. Tilaisuudet ovat maksuttomia yli 60-vuotiaille.

Hanke toteutetaan maakunnallisesti Pohjois-Karjalassa vuosina 2018-2021. Hankkeen rahoituksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.