Takaisin tapahtumalistaukseen

Ketjukoulutus martoille: Sienet tutuksi

Sienet tutuksi -ketjukoulutus on tarkoitettu martoille, jotka aloittavat sienestystä. Koulutuksessa opit tunnistamaan 1–4 ajankohtaista ruokasientä, perusasioita sienestyksestä ja suositeltavista ruokasienistä.

Koulutuksessa saat ohjeet, kuinka järjestät sienistä pienen näyttelyn tai tietoiskun omassa marttayhdistyksessäsi. Koulutus innostaa marttoja sienestämään, oppimaan lisää sienistä ja kiinnostumaan myös vapaaehtoisena sienimarttana toimimisesta. Sienet tutuksi -ketjukoulutus toteutetaan kaksiosaisena, edellytetään molempiin iltoihin osallistumista.

Luonnonsienet ovat ekologista, ravitsevaa, kevyttä ja taloudellista ruokaa. Sienten kerääminen, säilöntä ja käyttö ovat osa kestävää ja resurssiviisasta ruokajärjestelmää. Luonnon ruokakasvien kerääminen ja käyttö lisää arvostusta ruokaa kohtaan ja kehittää luontosuhdetta. Luonnossa liikkuminen kohentaa kuntoa ja vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin. Martoilla on tärkeä rooli huolehtia sienten keräämisen perinteen säilymisestä, ja kansalaisten sienten tunnistamisen ja niiden hyödyntämisen vahvistamisesta.

Ilmoittautuneille lähetetään vuorokautta ennen Teams-linkki. Ensimmäisellä kerralla tarkennetaan maastokerran paikka ja tarvittavat välineet.

Tietoa ketjukoulutuksesta

  • Koulutus on kaksiosainen, ensimmäinen osa pidetään maanantaina 26.8. etänä (Teams) ja toinen osa tiistaina 27.8. maastossa.
  • Ilmoittautuminen päättyy 23.8..
  • Lisätietoja: maarit.sallinen@martat.fi

Näin ilmoittaudut koulutukseen

  • Valitse Lisää osallistuja ja täytä kaikki tiedot, myös puhelinnumero.
  • Vahvista ilmoittautuminen painamalla lähetä.
  • Ilmoittautuminen vaihtoehtoisesti puhelimitse: 050 448 1125
  • Kurssi-ilmoittautuminen on sitova.

Lippuja saatavilla:

1