Broileripyörykät ja sitruunarelissi

4 annosta

Valmistusohje

400 g broilerin jauhelihaa
2 dl vettä tai maitoa
1 dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 kananmuna
0,5 dl tuoretta persiljaa tai korianteria hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl currya
0,5 tl mustapippuria tai 1 chili hienonnettuna

Sitruunarelissi:
2 säilöttyä sitruunaa
3 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 rkl chilitahnaa

1.Valmista ensin relissi. Leikkaa säilötyt sitruunat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pienessä kulhossa suikaleiden joukkoon öljy, sokeri ja chilitahna. Jätä maustumaan.
2. Valmista pyörykkätaikina. Sekoita neste ja korppujauhot keskenään, anna turvota muutama minuutti.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja anna jäähtyä hetki.
4. Sekoita korppujauhoseoksen joukkoon jauheliha, kananmuna, hienonnettu persilja ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään.
5. Ota pyörykkätaikinasta pieni pala ja paista pannulla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
6. Muotoile vedellä kostutetuin käsin murekemassasta pyöryköitä ja pane ne leivinpaperin päälle uunipellille. Broilerinjauhelihasta tehty massa on pehmeää, tarvittaessa ripottele korppujauhoja hieman massan joukkoon.
7. Paista pyörykät 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
8. Voit paistaa pyörykät myös pannulla öljyssä kypsiksi.
9. Tarjoa pyörykät lämpiminä sitruunarelissin ja esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Vinkki: Voit tehdä pyörykät myös nyhtökaurasta. Jauha se ensin monitoimikoneella hienoksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 331 kcal/annos
  • Rasva 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 29.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.4 g
  • Sokerit 8.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 829.7 mg
  • Kalsium 22.1 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 1.1 mg