Valmistusohje

400 g broilerin jauhelihaa
1 dl vettä tai maitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 kananmuna
3 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa (tai molempia)
1,5 tl juustokuminaa
1 pieni punainen chili
suolaa ja mustapippuria

Sitruunarelissi:
2 säilöttyä sitruunaa
3 rkl öljyä
1 rkl sokeri
1 rkl chilitahnaa

Valmista ensin relissi. Leikkaa säilötyt sitruunat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pienessä kulhossa suikaleiden joukkoon öljy, sokeri ja chilitahna.

Valmista pyörykkätaikina. Sekoita neste ja korppujauhot keskenään, anna turvota muutama minuutti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja siirrä jäähtymään kulhoon. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhoseos, kananmuna, hienonnetut yrtit ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään.

Ota pyörykkätaikinasta pieni pala ja paista pannulla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Muotoile öljytyin käsin murekemassasta pyöryköitä ja pane ne leivinpaperin tai leikkuulaudan päälle.

Paista pyörykät pannulla öljyssä kypsiksi. Voit kypsentää pyörykät myös uunissa: 225-asteisessa uunissa siihen menee noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät lämpiminä sitruunarelissin ja esimerkiksi uunijuuresten kanssa.

Vinkki!
Voit tehdä pyörykät myös nyhtökaurasta. Jauha se ensin monitoimikoneella hienoksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 324 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.3 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 19.1 mg
  • Natrium 237.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
  • Proteiini 27.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 16.6 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*