Fleksaajan kaalilaatikko
Yksi helppo konsti lisätä kasviksia ja kasviproteiinia ruokavalioon on korvata osa ruokaohjeen lihasta kasviproteiinilla. Fleksaajan kaalilaatikkoon sujautetaan soija-tai härkäpapurouhetta jauhelihan lisäksi!
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasviproteiini
- Liha
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 1,2 kg valkokaalia
tilkka öljyä
1,4 litraa vettä
1 kasvisliemikuutio
0,75 dl siirappia
2 dl puuroriisiä
200 g jauhelihaa
1 dl soija- tai härkäpapurouhetta
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta, meiramia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(pinnalle muutama voinokare)
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kovimman kannan voi jättää pois.
2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, siirappi ja riisi. Hauduttele kaalit pehmeiksi ja anna riisin kypsyä.
4. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Lisää joukkoon soija-tai härkäpapurouhe, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki keskilämmöllä. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.
5. Sekoita uunivuokaan pehmennyt kaali-riisiseos ja jauhelihaseos. Maista seosta ja mausta tarvittaessa lisää. Ripottele pinnalle halutessasi muutama voinokare.
6. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta, jos ruskistuu liikaa.
7. Lopuksi sammuta uuni ja anna hautua vielä tovi. Maku paranee pitkään hauduttaessa.
8. Tarjoa puolukkahillon kera.
Vinkki! Pakasta loput jauhelihapakkauksesta seuraavaa kokkailukertaa varten!
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 283 kcal/annos
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 14.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 43 g
- Sokerit 21.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 404 mg
- Kalsium 129.8 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 76.1 mg
Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!
Pääraaka-aineet
-
3 kplValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
1 tlMeirami, kuivattu
-
1 tlPaprikajauhe
-
1.4 literVesi, (hanavesi)
-
1200 gValkokaali, keräkaali
-
1 tlRypsiöljy
-
1 ripausMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
0.42 cupSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
200 gJauheliha, 93% vähärasvaista lihaa / 7% rasvaa
-
0.8 cupRiisi puuroutuva
-
0.3 cupSiirappi
-
1 kplKasvisliemikuutio