Herkullinen possukastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/possukastike_muusi_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kastikkeet
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
Valmistusohje
400 g possunsuikaleita
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
2 dl vettä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa
1 suolakurkku
1 dl smetanaa
Kuumenna öljy pannussa ja lisää possunsuikaleet.
- Pilko sipuli ja lisää pannulle.
- Kun liha on paistunut sopivan ruskeaksi, lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mustapippuri.
- Anna hautua hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Lisää kerma ja pieneksi lohkottu suolakurkku. Anna hautua 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi smetana ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 1.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 25.7 mg
- Natrium 675.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.6 g
- Proteiini 21.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Rasva 16.9 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
400 gPorsaanfilee, paistettu
-
1 rklRypsiöljy
-
1 kplSipuli
-
10 gLihaliemijauhe/tiiviste
-
2 dlruokakerma
-
1 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gSmetana, rasvaa n. 40 %