Herkullinen possukastike

G
5 annosta

Valmistusohje

400 g possunsuikaleita
1 rkl öljyä
0,5-1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
3 dl vettä
1 rkl sinappia
2 dl ruokakermaa
1 suolakurkku
1 dl smetanaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja lisää possunsuikaleet.
  3. Kun liha on paistunut hetken aikaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit joukkoon ja paista vielä hetki.
  4. Lisää vesi, lihaliemikuutio, sinappi ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia tai kunnes liha on alkanut mureutumaan. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Lisää kerma ja pieneksi lohkottu suolakurkku. Anna hautua 10 minuuttia.
  6. Lisää lopuksi smetana ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  7. Maista ja mausta mieleiseksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.36 kg CO2 ekv
  • Energia 247 kcal/annos
  • Rasva 17.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
  • Proteiini 21.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.6 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 945.7 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg