Herkullinen possukastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/possukastike_muusi_vaaka_H.jpg
Herkullinen possukastike
Valmistusohje
400 g possunsuikaleita
1 rkl öljyä
0,5-1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
3 dl vettä
1 rkl sinappia
2 dl ruokakermaa
1 suolakurkku
1 dl smetanaa
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää possunsuikaleet.
- Kun liha on paistunut hetken aikaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulit joukkoon ja paista vielä hetki.
- Lisää vesi, lihaliemikuutio, sinappi ja anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia tai kunnes liha on alkanut mureutumaan. Lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää kerma ja pieneksi lohkottu suolakurkku. Anna hautua 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi smetana ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Maista ja mausta mieleiseksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.36 kg CO2 ekv
- Energia 247 kcal/annos
- Rasva 17.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Proteiini 21.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.6 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 945.7 mg
- Kalsium 32.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 1.8 mg
Pääraaka-aineet
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
1 rklSinappi
-
1 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
1 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
2 dlruokakerma
-
10 gLihaliemijauhe/tiiviste
-
1 kplSipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
400 gPorsaanfilee, paistettu