Jauheliha-kaalilaatikko 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Jauhelihakaalilaatikko.jpg
Jauheliha-kaalilaatikko 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengelle
2 dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
n. 1 kg keräkaalia
2 sipulia
300–400 g jauhelihaa
1–2 rkl siirappia
suolaa, valkopippuria, meiramia
n. 3 dl nestettä (esim. kasvis- tai lihalientä, kermaa tai maitoa)
1. Keitä riisit tai ohrasuurimot vedessä kypsiksi, valuta ylimääräinen vesi pois.
2. Hienonna kaali ja sipulit.
3. Ruskista jauheliha padassa, lisää kaali ja sipulit ja hauduta 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
4. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää neste ja pane seos voideltuun uunivuokaan.
5. Paista laatikkoa 175 °C:ssa noin tunti.
Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Voit valmistaa kasviskaalilaatikon jättämällä jauhelihan pois.
0.7 kg CO2 ekv
- Energia 154 kcal/annos
- Rasva 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.5 g
- Sokerit 6.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 255.7 mg
- Kalsium 55.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 38.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tspMeirami, kuivattu
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlRiisi puuroutuva
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 rklSiirappi
-
350 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1000 gValkokaali, keräkaali