Valmistusohje

10 hengelle

2 dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
n. 1 kg keräkaalia
2 sipulia
300–400 g jauhelihaa
1–2 rkl siirappia
suolaa, valkopippuria, meiramia
n. 3 dl nestettä (esim. kasvis- tai lihalientä, kermaa tai maitoa)

1. Keitä riisit tai ohrasuurimot vedessä kypsiksi, valuta ylimääräinen vesi pois.
2. Hienonna kaali ja sipulit.
3. Ruskista jauheliha padassa, lisää kaali ja sipulit ja hauduta 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
4. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää neste ja pane seos voideltuun uunivuokaan.
5. Paista laatikkoa 175 °C:ssa noin tunti.

Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Voit valmistaa kasviskaalilaatikon jättämällä jauhelihan pois.

Ainesosat

  • 1000 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 350 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 1/2 rkl
    Siirappi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Riisi puuroutuva
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 154 kcal/annos
  • C-vitamiini 38.7 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 55.3 mg
  • Natrium 255.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.5 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 3.4 g
Jaa sivu