Valmistusohje

10 hengen annos

600–800 g jauhelihaa
2 l vettä
3–4 lihaliemikuutiota
(suolaa)
2–3 (150 g) sipulia
200 g lanttua
4 (300 g) porkkanoita
50 g palsternakkaa
50 g selleriä
1 kg perunoita
50 g purjoa
(murskattua valkosipulia)
persiljaa

1. Kuori ja pilko kasvikset.
2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan lihaliemeen.
3. Ruskista jauheliha ja lisää keittoon, kun kasvikset ovat melkein kypsiä.
4. Mausta esimerkiksi valkosipulilla ja lisää hienonnettu persilja keiton päälle ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 700 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 1/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 150 g
    Sipuli
  • 200 g
    Lanttu
  • 300 g
    Porkkana
  • 50 g
    Palsternakka
  • 50 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 4 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 228 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.3 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • Kalsium 48.5 mg
  • Natrium 926 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Proteiini 17.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 7.5 g
Jaa sivu