Valmistusohje

10 hengen annos

600–800 g jauhelihaa
2 l vettä
3–4 lihaliemikuutiota
(suolaa)
2–3 (150 g) sipulia
200 g lanttua
4 (300 g) porkkanoita
50 g palsternakkaa
50 g selleriä
1 kg perunoita
50 g purjoa
(murskattua valkosipulia)
persiljaa

1. Kuori ja pilko kasvikset.
2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan lihaliemeen.
3. Ruskista jauheliha ja lisää keittoon, kun kasvikset ovat melkein kypsiä.
4. Mausta esimerkiksi valkosipulilla ja lisää hienonnettu persilja keiton päälle ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 700 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 150 g
    Sipuli
  • 200 g
    Lanttu
  • 300 g
    Porkkana
  • 50 g
    Palsternakka
  • 50 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 4 rkl
    Persilja
  • 3 1/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 228 kcal/annos
  • Rasva 7.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 17.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 926 mg
  • Kalsium 48.5 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 26.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu